Κάτι πρέπει να γίνει και ΑΜΕΣΑ - Χάνουν το επίδομα των 800 ευρώ χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι – Τι συμβαίνει





Χάνουν το επίδομα των 800 ευρώ χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι.

Συγκεκριμένα,
σοβαρά προβλήματα προκύπτουν με χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει εργοδότης να τους βάλει σε αναστολή.

Ταυτόχρονα, μηδενική στήριξη παίρνουν οι περίπου 470.000 μακροχρόνια άνεργοι, καθώς όπως επισημαίνει και η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με την οποία ζητεί την άμεση λήψη μέτρων, παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι μένουν αβοήθητοι, όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα, λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους.

Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δυστυχώς δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ΄ αυτών, μένουν αβοήθητοι όταν είναι εκείνοι που έχουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα λόγω του μεγάλου διαστήματος της ανεργίας τους.

Προβλήματα τα οποία εντείνονται εν μέσω πανδημίας.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει εδώ και τώρα στην έκδοση συμπληρωματικής απόφασης, με την οποία θα
ενισχύεται οικονομικά και αυτή η κατηγορία των ανέργων.

Οι συγκεκριμένοι άνεργοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για πάνω από έναν χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η πολιτεία επιβάλλεται να τους στηρίξει οικονομικά», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Προβλήματα έχουν και οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό και μένουν εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ, όπως επισημαίνει και η Ομοσπονδία τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, από την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και τα γενικότερα μέτρα στήριξης, προς το παρόν, αποκλείονται:

-Όσοι λήγει η επιδότηση ανεργίας τον Δεκέμβριο η τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

-Όσοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση.

-Όσοι είναι με συμβάσεις μιας ημέρας (εξτρατζήδες)

-Όσοι πέρυσι ήταν η πρώτη τους σεζόν κι αυτή την στιγμή δεν έχουν εισόδημα αλλά ούτε έχουν και προοπτική εργασίας για φέτος όπως όλοι

-Όσοι δούλευαν σε ξενοδοχεία από γραφεία ενοικιάσεως εργαζόμενων

-Όσοι ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης

-Όσοι δουλεύουν σε επιχειρήσεις shop in shop και η επιχείρηση που έχει επινοικιάσει τον χώρο δεν έχει αναστείλει την δραστηριότητα της γιατί δεν είναι στους πληττόμενους ΚΑΔ είτε γιατί η κύρια επιχείρηση έχει μετατραπεί σε take away και φυσικά,

-Όσοι μετέχουν σε τμήματα μετεκπαίδευσης που η λύση που δόθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη είναι αποδεκτή αλλά δυστυχώς δεν νομίζουμε πως θα λύσει το πρόβλημα.
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/04/800_9.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια