ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ SSM ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ !!!



ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δίνει για τον κοροναϊό τα ρέστα από το μαξιλάρι των 37 Δις !!!





Καμία έμπρακτη βοήθεια και ουσιαστική λύση και πρόνοια για τα προβλήματα των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων δεν προέκυψε από την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης συγκυρίας που βιώνει (και) η ελληνική κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ οι τράπεζες αρνούνται την παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το πάγωμα των δόσεων των δανειοληπτών, η Πολιτεία περί άλλα τυρβάζει!

Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης έχουν ήδη «γονατίσει» τους πάντες, με τις εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες, όμως ακόμα και τώρα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αρνείται να αγγίξει τον λογαριασμό – μαξιλάρι των 30 δις ευρώ, που είναι σήμερα διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους, σε περίπτωση που η χώρα δεν μπορεί να δανεισθεί από τις αγορές.



Αδιαφορία για τους μικρομεσαίους

Αντί να ταχθεί με τους πολλούς και δη τους μικρομεσαίους οικονομικά πολίτες, τουλάχιστον σε αυτή την κρίσιμη ώρα, ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει προκλητικά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και των ολίγων, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία ώστε μέρος του συγκεκριμένου λογαριασμού να δοθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό.

Στην χθεσινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, συζητήθηκε το πακέτο νομισματικής πολιτικής και οι αλλαγές στα θεσμικά μέτρα εποπτείας που ανακοίνωσε προχθές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα επωφεληθεί η ελληνική οικονομία από αυτά. Επιβάλλεται να σταλεί το μήνυμα στους δανειστές πώς οι συνθήκες εκτάκτου ανάγκης πώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση των όποιων μέσων έχει για την τόνωση της οικονομίας, διαφορετικά, σύντομα θα ακολουθήσει και άλλο… μνημόνιο.

ΠΗΓΗhttps://www.newsbreak.gr/oikonomia/85118/o-stoyrnaras-den-dinei-to-maxilari-ton-30-dis-gia-ton-koronoio-gia-na-kanei-ton-kalo-stis-trapezes/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=o-stoyrnaras-den-dinei-to-maxilari-ton-30-dis-gia-ton-koronoio-gia-na-kanei-ton-kalo-stis-trapezes&fbclid=IwAR0tMsBM8GxCMuBjOtdvsM-EbmS1MuJFXFlUVXN8l9toXb5BFk_gkXRr80A

https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/03/ssm.html

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. www.civilprotection.gr Αλεξεις Τσιπρας vs Recep Tayyip Erdogan https://www.politeianet.gr/sygrafeas/tzartzanos-achilleas-44582

    ΑπάντησηΔιαγραφή