Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε περίοδο επιδημίας




Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας ασθένειας είναι η πρόληψη.


Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πραγματικός Θεραπευτής είναι ο ίδιος ο οργανισμός με το ανοσοποιητικό του σύστημα και τη ζωτική του ενέργεια.
Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ σε φυσικούς τρόπους άμεσης ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και όχι σε φυσικά αντιβιοτικά και αντιβακτηριακά που χρησιμεύουν σε περίπτωση ασθένειας (θα αναφερθώ σε αυτά σε προσεχές άρθρο).
Δεν θα αναφερθώ επίσης σε βότανα.
Υπάρχουν πολλά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μόνο που χρειάζονται χρόνο για να δράσουν και να δώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι δόσεις πρέπει να είναι σωστά υπολογισμένες ανάλογα με την φυσική κατάσταση του οργανισμού, η ποιότητα του βοτάνου άριστη (να μην έχει μείνει σε ράφια ή συσκευασίες πολύ καιρό). Επιπλέον η λήψη του να γίνεται σε ενισχυμένη μορφή και όχι μόνο σε μορφή αφεψήματος.
Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι υπεύθυνο για την άμυνά του στις εξωγενείς επιθέσεις. Είναι ικανό να αναγνωρίζει τους παθογόνους οργανισμούς ιούς, βακτήρια, παράσιτα κά ως ξένα από αυτό, να ενεργοποιεί στη συνέχεια ένα πολύπλοκο σύστημα επίθεσης με σκοπό την οριστική εξόντωση και στη συνέχεια την αποβολή από το σώμα όλων των « εισβολέων » αλλά και των αποβλήτων που αυτά δημιούργησαν.
Οι διάφορες επιδημίες και πανδημίες μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκολότερα εφόσον το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο οργανισμός προσβληθεί από κάποιο ιό θα έχει την ικανότητα να τον πολεμήσει και να τον εξουδετερώσει ευκολότερα και να μην νοσήσει βαριά (ή ακόμη και καθόλου), θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωτικές του λειτουργίες.
Μέτρα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη C
Κύριο όπλο της ορθομοριακής διατροφής κατά των ιώσεων και λοιμώξεων.
Ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες (σε περίπτωση ασθένειας παράγονται μεγάλες ποσότητες από το σώμα), απαραίτητη στη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην απορρόφηση πολλών άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ακόμη έχει πολλές άλλες ιδιότητες που δεν θα αναφέρω εδώ. Βασικότατη για τα ηλικιωμένα άτομα.
Σε περιόδους επιδημιών η λήψη της βιταμίνης C μόνο από τη διατροφή δεν επαρκεί.
Συνιστάται η λήψη 3000 mg την ημέρα σε πολλές δόσεις για να βρίσκεται σε διαρκή διαθεσιμότητα στο σώμα. Οι ελληνικές φυσικές βασικές πηγές της είναι το κυνόροδον με 750 έως και 1600 mg ανά 100 γραμμάρια και το ιπποφαές με περίπου 750 mg ανά 100 γραμμάρια.
Μπορεί να την λάβετε σε μορφή συμπληρωμάτων αλλά να διαβάζετε προσεκτικά τα συστατικά της συσκευασίας για να διαπιστώνετε την ύπαρξη της απαιτούμενης ποσότητας βιταμίνης C.
Βιταμίνη D3
Προλαμβάνει την οστεοπόρωση, απαραίτητη για την πρόληψη και θεραπεία των καρκίνων και των καρδιακών νοσημάτων, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στο διαβήτη, στη γρίππη και σε όλες τις λοιμώδεις νόσους όπως η πνευμονία.
Η λίστα είναι μακριά. Εδώ θα πω μόνο ότι η βιταμίνη D3 μειώνει την παραγωγή των προ φλεγμονωδών κυτοκινών, ενώ αντίθετα αυξάνει αυτή των αντι φλεγμονωδών. Παίζει βασικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και δρα στην παραγωγή και πολλαπλασιασμό των μονοπύρηνων κυττάρων που συμμετέχουν στην άμυνα του οργανισμού.
Συνιστάται η λήψη 5000 UI την ημέρα για δύο εβδομάδες, κατόπιν η μείωση της δόσης σε 2000 UI την ημέρα.
Καλή φυσική πηγή βιταμίνης D3 είναι το αγνό μουρουνέλαιο.
Μαγνήσιο (Mg)
Είναι παρόν σε όλους τους ιστούς του σώματος. Συμμετέχει σε όλες, χωρίς εξαίρεση, τις λειτουργίες του οργανισμού. Είναι δηλαδή απαραίτητο σε όλες τις βιοχημικές διαδικασίες, στο μεταβολισμό, στη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων και των πρωτεϊνών, στην κυτταρική αναπαραγωγή, στην παραγωγή ενέργειας στον πυρήνα των κυττάρων και στην ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το σημαντικότερο στην παρούσα κατάσταση είναι ότι καταπολεμά τις διάφορες λοιμώξεις γιατί συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ενός μη- ειδικού αντισώματος, της προπερδίνης (protide magnesien) το οποίο είναι πολύ ισχυρό βακτηριοκτόνο.
Συνιστάται η καθημερινή λήψη 400 mg συμπληρώματος κιτρικού μαγνησίου το οποίο είναι ευκολότερα αφομοιώσιμο και χωρίς καμία παρενέργεια.
Ψευδάργυρος (Zn)
Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει στο σύνολό του 2,5 γρ. ψευδαργύρου από τα οποία το 60% βρίσκονται στους μύες, το 30% στα οστά και το υπόλοιπο σε άλλα όργανα.
Εκτός των πολλών λειτουργιών του (και εδώ η λίστα είναι μακριά), βρίσκεται στη σύνθεση πάνω από 200 ενζύμων, ορισμένων ορμονών όπως της ινσουλίνης, στο μηχανισμό δράσης των ορμονικών υποδοχέων στον κυτταρικό πυρήνα και ειδικά των ορμονών του θυρεοειδούς και της ορμόνης της ανάπτυξης. Παίζει επίσης κυρίαρχο ρόλο στο σχηματισμό του DNA, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την ορθή λειτουργία των λεμφοκυττάρων, δηλαδή στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντίσταση του οργανισμού στις διάφορες λοιμώξεις.
Συνιστάται η λήψη 20 mg ψευδαργύρου την ημέρα σε πικολινική μορφή.
Σελήνιο (Se)
Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του ανοσοποιητικού συστήματος. Βρίσκεται στη σύνθεση της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, της οικογένειας ενζύμων που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ενδογενή ικανότητα προστασίας του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες και ότι αυτό προκαλεί. Συμμετέχει στον μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών και πολλών άλλων διαδικασιών.
Συνιστάται η λήψη 100 μγρ (μικρογραμμαρίων) την ημέρα στη μορφή σεληνομεθειονίνης και όχι σε ιονική μορφή.

Ιώδιο (Ι)
Σημαντική θέση στην ολιστική στρατηγική ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία όλων των φυσιολογικών λειτουργιών του σώματος με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, εφόσον είναι το κλειδί για τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Επίσης έχει αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Και εδώ η λίστα είναι μεγάλη. Εχουν γραφτεί πολλά βιβλία για την ανεπάρκεια του αιώνα, όπως έχει ονομαστεί η γενικευμένη έλλειψη ιωδίου. Η λήψη μπορεί να γίνει διαδερμικά με απλή επάλειψη με βάμμα ιωδίου μιας μικρής περιοχής στο μηρό ή στο μπράτσο. Για όσους μπορούν να προμηθευτούν κυκλοφορεί στο εξωτερικό το βάμμα Lugol για εσωτερική κατανάλωση από 1 έως 5 σταγόνες την ημέρα.
Αλκαλοποίηση με Οξινο ανθρακικό νάτριο (Μαγειρική σόδα)
Χωρίς αλουμίνιο.
Είναι αλκαλική ουσία η οποία εμποδίζει την αύξηση της οξύτητας του σώματος προσαρμόζοντας το PH του αίματος. Είναι γνωστό ότι οι διάφοροι ιοί χρειάζονται όξινο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Κρατώντας το PH του σώματος σταθερά αλκαλικό με τη χρήση της μαγειρικής σόδας χωρίς αλουμίνιο προστατεύεται όλος ο οργανισμός.
Συνιστάται η λήψη μισού έως ένα κουταλάκι του γλυκού (ανάλογα με το σωματικό βάρος) 2 φορές την ημέρα με μισό στημένο λεμόνι.
Προβιοτικά
Επειδή η υγεία ξεκινάει από το έντερο είναι απαραίτητο αυτό να βρίσκεται σε υγιή κατάσταση, απαλλαγμένο από προβλήματα διαπερατότητας και δυσλειτουργίας. Ένα υγιές έντερο είναι ικανό να απορροφήσει όλα τα πιο πάνω ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.
Συνιστάται η χρήση ενός πλήρους συμπληρώματος προβιοτικών σε όσες περιπτώσεις είναι αυτό απαραίτητο. Απαραίτητο στους ηλικιωμένους.
Ελληνικά Ισχυρά Αντιοξειδωτικά
Παράλληλα με τα πιο πάνω συμπληρώματα θα προσθέσω και την καθημερινή λήψη ισχυρών αντιοξειδωτικών από τη διατροφή. Προτιμήστε ελληνικά προϊόντα, που δεν έρχονται από την άλλη άκρη του κόσμου, έχουν υποστεί ακτινοβολίες κλπ
Προτείνω το ελληνικό ιπποφαές, την ελληνική αρώνια και τις μαύρες κορινθιακές σταφίδες.
Θα προσθέσω ότι παράλληλα μπορείτε να συνεχίσετε και τη Διαλειμματική Νηστεία όσοι από εσάς την εφαρμόζετε ήδη, η οποία μπορεί να επαναδομήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά δεν θα έχετε άμεσα αποτελέσματα, δηλαδή από τις πρώτες εβδομάδες, εφαρμόζοντας μόνο αυτή.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το άρθρο έχουν καθαρά πληροφοριακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δεν προτίθενται να αντικαταστήσουν μια ιατρική γνωμάτευση.
Άρθρο της :
Ελενα Le Guevel – Φυσιοπαθολόγος, ειδική στην κβαντική διάγνωση.
elleguevel@gmail.com
Πηγές:
ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
Case HS (2018) Vitamin C questions answered Orthomolecular Medicine News Service, http://orthomolecular.org/resources/omns/v14n12.shtml
Gorton HC, Jarvis K (1999) The effectiveness of vitamin C in preventing and relieving the symptoms of virus-induced respiratory infections J Manip Physiol Ther, 22:8, 530-533. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10543583
Hemilä H (2017) Vitamin C and infections Nutrients. 9(4). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28353648
Hickey S, Saul AW (2015) Vitamin C: The real story Basic Health Pub. ISBN-13: 978-1591202233
Levy TE (2014) The clinical impact of vitamin C Orthomolecular Medicine News Service, http://orthomolecular.org/resources/omns/v10n14.shtml
OMNS (2007) Vitamin C: a highly effective treatment for colds NdT]. http://orthomolecular.org/resources/omns/v03n05.shtml
OMNS (2009) Vitamin C as an antiviral http://orthomolecular.org/resources/omns/v05n09.shtml.
Taylor T (2017) Vitamin C material: where to start, what to watch NdT]. OMNS, http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v13n20.shtml
Yejin Kim, Hyemin Kim, Seyeon Bae et al. (2013) Vitamin C is an essential factor on the anti-viral immune responses through the production of interferon-α/β at the initial stage of influenza A virus (H3N2) infection https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23700397
ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Cannell JJ, Vieth R, Umhau JC et al. (2006) Epidemic influenza and vitamin D Epidemiol Infect. 134:1129-1140. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16959053
Cannell JJ, Zasloff M, Garland CF et al. (2008) On the epidemiology of influenza J. 5:29. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16959053
Ginde AA, Mansbach JM, Camargo CA Jr. (2009) Association between serum 25-hydroxyvitamin D level and upper respiratory tract infection in the Third National Health and Nutrition Examination Arch Intern Med. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19237723
Martineau AR, Jolliffe DA, Hooper RL et al. (2017) Vitamin D supplementation to prevent acute respiratory tract infections: systematic review and meta-analysis of individual participant https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28202713
Urashima M, Segawa T, Okazaki M et al. (2010) Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in. Am J Clin Nutr. 91:1255-60. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20219962
Von Essen MR, Kongsbak M, Schjerling P et al. (2010) Vitamin D controls T cell antigen receptor signaling and activation of human T cells https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20208539
ΜΑΓΝΗΣΙΟ
Dean Carolyn (2017) Magnesium. OMNS, http://www.orthomolecular.org/resources/omns/v13n22.shtml
Dean Carolyn (2017) The Magnesium Miracle , Levy TE (2019) Magnesium: Reversing Disease Medfox Pub. ISBN-13: 978-0998312408
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ
Fraker PJ, King LE, Laakko T, Vollmer TL. (2000) The dynamic link between the integrity of the immune system and zinc status https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10801951
Liu MJ, Bao S, Gálvez-Peralta M, et al. (2013) ZIP8 regulates host defense through zinc-mediated inhibition of NF-кB Cell https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23403290
Mocchegiani E, Muzzioli M. (2000) Therapeutic application of zinc in human immunodeficiency virus against opportunistic infections https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10801955
Shankar AH, Prasad AS. (1998) Zinc and immune function: the biological basis of altered resistance to infection https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9701160
ΣΕΛΗΝΙΟ
Beck MA, Levander OA, Handy J. (2003) Selenium deficiency and viral infection https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12730444
Hoffmann PR, Berry MJ. (2008) The influence of selenium on immune responses https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18384097
Steinbrenner H, Al-Quraishy S, Dkhil MA et al. (2015) Dietary selenium in adjuvant therapy of viral and bacterial infections. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25593145


awakengr.com


© Για αναδημοσίευση ολόκληρου του κειμένου απαιτείται έγγραφη άδεια.
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/03/blog-post_393.html

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Tιμωθει Λειρι vs Recep Tayyip Erdogan εμαιτοι nypd https://www.youtube.com/watch?v=hRUEC47J6i8 https://lokalliance.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. swiss eye ds quizz vs Recep Tayyip Erdogan https://en.uoa.gr https://www.youtube.com/watch?v=WYccs4o8h8E

    ΑπάντησηΔιαγραφή