Σενάρια τρόμου: Συνεκμετάλλευση, συγκυριαρχία, συνδιοίκηση του Αιγαίου





Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 6 Νοεμβρίου 2016 έγραφα σε άρθρο μου: “Γκριζάρουν το Αιγαίο ΗΠΑ και Γερμανία”, μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:

«Όταν γράφεις πάντα την ακρίβεια της πληροφορίας σου, χωρίς να αμβλύνεις τις γωνίες της, τότε υπάρχουν Πατριώτες που σου εμπιστεύονται αυτά που βλέπουν και αυτά που ακούν.

Έτσι,
ο “ωτακουστής” του Ερντογάν μου μετέφερε ένα εφιαλτικό σενάριο που μπορούσε να παρουσιαστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινία τρόμου αλά Χίτσκοκ. Που όμως, εάν παρακολουθήσουμε τις Παγκόσμιες εξελίξεις, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε σενάριο τρόμου.

Έτσι, με δεδομένη την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου μας από “πρόσφυγες – μετανάστες”, το σχέδιο του Ερντογάν είναι το ακόλουθο: Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πυκνώσει ο εποικισμός των νησιών μας. Θα μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου μας μουσουλμανικοί θύλακες. Τότε η Τουρκία θα εμφανιστεί ως προστάτης – νταβατζής όλων αυτών των θυλάκων ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συνδιοίκησης στο Αιγαίο (Α΄ φάση). Που η διοίκηση του Αιγαίου Πελάγους δεν θα είναι ούτε ελληνική, ούτε τουρκική. Που όμως, για την άσκηση διοίκησης θα πρέπει να έχει λόγο και η Τουρκία.

Στη Β΄ φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας ανώμαλης κατάστασης στα νησιά μας προκειμένου η Τουρκία να επιβάλλει την πολιτιστική μετάλλαξη των νησιών μας του Αιγαίου.

Στην Γ΄ φάση προβλέπεται η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, γιατί πλέον δεν θα χρειάζεται ο στρατός μας στα νησιά μας.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του αμύθητου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας. Γιατί, γι΄ αυτόν τον τεράστιο πλούτο γίνεται ο καυγάς. Που τελικά θα οδηγήσει στη διχοτόμηση του Αιγαίου μας που είναι και ο διακαής πόθος των Παγκοσμιοποιητών Αμερικανών και της ΝΤΠ…»!

Ξυπνάει ο ελληνικός λαός διαπιστώνοντας ότι το παιχνίδι είναι “σικέ”…

Αυτά έγραφα τρεισήμισι χρόνια πριν. Που δυστυχώς αυτό το εφιαλτικό σενάριο – όπως το αποκαλούσα – λαμβάνει σήμερα σάρκα και οστά.

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει (περιέργως; - υπόπτως;) την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να μας επιλύσει εκείνο τις διαφορές μας (;;;) με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα, τις θαλάσσιες ζώνες και το Καστελόριζο. Όταν για εμάς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διαφοράς με την Τουρκία, αφού τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες είχε αποδεχτεί και η Τουρκία. Και δυστυχώς ο Πρωθυπουργός πράττει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο, που τόσες φορές επικαλείται.

Σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του ελληνικού λαού, μιας προσπάθειας επιβολής της εγκληματικής άποψης περί της χρησιμότητας της προσφυγής της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που ο κ. Κώστας Λάβδας
(Καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής, Διευθυντής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου) το χαρακτηρίζει ως:

«Δικαστήριο εξιδανικευμένης διαιτησίας, η οποία προβάλλεται με τον μανδύα “δικαστικής” αυθεντίας, που όμως η νομολογία έχει δείξει ότι αναζητά κατά το δυνατόν να μη δυσαρεστήσει καμία πλευρά»!

Άρα κάτι θα πρέπει η Ελλάς να χάσει, όπως άλλωστε είπε και ο κ. Χρήστος Ροζάκης στην κρατική τηλεόραση πριν δυο – τρεις μέρες:

«Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας, θα πρέπει να δώσουμε και κάτι»!

Μάλιστα! Ο κ. Ροζάκης, όπως και κ. Μητσοτάκης θα χαρίσουν κομμάτια ελληνικής επικράτειας στους Τούρκους, λες και αυτά τους ανήκουν, αφού τα κληρονόμησαν από τον πατέρα τους.

Ωστόσο, αυτή η μειοδοτική δήλωση του κ. Χρήστου Ροζάκη (Συμβούλου του Πρωθυπουργού;) ακολούθησε της πολιτικής σύναξης, της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, όπου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε “Δημόσια Συζήτηση” με θέμα: “Μας συμφέρει η Χάγη;”! Την “Δημόσια Συζήτηση” συντόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. Ομιλητές είχαν ορισθεί: Ο πρώην Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου! Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής της ΝΔ, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κόρη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Και βέβαια ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Χρήστος Ροζάκης!

Όλα τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα, ως γνωστόν, ήταν υπέρμαχοι του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, που βεβαίως και δεν εξυπηρετούσε το εθνικό συμφέρον της Κύπρου μας! Ήταν υπέρμαχοι της αναστολής – διακοπής της συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας στην υλοποίηση των διακρατικών ενεργειακών συμφωνιών (της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) South Stream και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης! Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως εκείνης της κοινοβουλευτικής περιόδου! Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που παραχώρησε η Ελλάς, ελαφρά την καρδία, στους γείτονες Σκοπιανούς το όνομα, την γλώσσα και την εθνότητα της Μακεδονίας μας! Ήταν όλοι τους υπέρμαχοι των καταστροφικών για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, Μνημονίων! Ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρέωσε την Ελλάδα να “αλυσοδεθεί” στις δαγκάνες του Διεθνούς Συστήματος (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ στις 23 Απριλίου 2010)! Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 6 Μαΐου 2010 διαγράφεται από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, γιατί ενώ σύσσωμη η ΝΔ καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, εκείνη μόνη από την Κ.Ο. της ΝΔ το υπερψήφισε, μη υπακούοντας στην κομματική πειθαρχία καταψηφίσεως του Μνημονίου! Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν από τους κύριους υποστηριχτές της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του τρίτου Μνημονίου!

Πρέπει να απαντήσει το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά και ο Πρωθυπουργός…

Το ΕΛΙΑΜΕΠ που διοργάνωσε την παραπάνω σύναξη, δολίως κυκλοφόρησε ότι κάλεσε να καταθέσουν την άποψή τους πρώην ΥΠΕΞ της Πατρίδος μας. Όμως, όλως τυχαίως, όλοι αυτοί ήταν της ίδιας άποψης! Να προσφύγει δηλαδή η Ελλάς στη Χάγη!

Και θέτω ξανά το ίδιο ερώτημα που έθεσα και προ ημερών μέσω άρθρου μου, αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα TV και στο κεντρικό του δελτίο, όπου ήμουν καλεσμένος, την ίδια ημέρα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020!

Γιατί δεν κάλεσαν στην “Δημόσια Συζήτηση” τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (ψήφισε δυστυχώς ως Πρωθυπουργός το δεύτερο Μνημόνιο, αφού μπήκε στο τρυπάκι του Διεθνούς Συστήματος) καθ’ ότι υπήρξε και ΥΠΕΞ
της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Μήπως γιατί, η διατυπωμένη του πολιτική θέση είναι, πως θεωρεί συνθηκολόγηση την προσφυγή της Ελλάδος στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τα θαλάσσια σύνορα, την υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο; Γιατί θεωρεί, πως με αυτήν την προσφυγή, η Ελλάς βρίσκεται σε τροχιά υπογραφής “συνυποσχετικού” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας;

Αλλά γιατί δεν κάλεσαν να τοποθετηθεί επί αυτού του εθνικού ζητήματος μια πολιτική προσωπικότητα, αποδεκτή από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες και πρώην ΥΠΕΞ σε κυβερνήσεις μας (τρεις φορές) Πέτρος Μολυβιάτης; Από τους στενότερους συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

Ακόμη, έρχεται στο μυαλό μου, και ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, επιφορτισμένος κορυφαίων ευρωπαϊκών θεμάτων, αφού γνώριζε άριστα τις Διεθνείς σχέσεις της ΕΕ!

Αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε ως κύριος διαπραγματευτής εκ μέρους της Ελλάδος σε διάφορα ευρωπαϊκά θέματα, όπως το “Ευρωπαϊκό Σύνταγμα” και την μετέπειτα Συνθήκη της Λισσαβόνας (2004-2008), όπως τον Προϋπολογισμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) της ΕΕ της περιόδου 2007-2013, τις διαπραγματεύσεις με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες για τη διεύρυνση της Ένωσης κ.ά. ευρωπαϊκών ζητημάτων!

Οικουμενική κυβέρνηση και ο ρόλος της…

Στο σημείο αυτό εκτιμώ, ότι αξίζει τον κόπο να σας παραθέσω σχέδιο για το Αιγαίο, που μου εκμυστηρεύτηκε πηγή μου που διατηρεί επαφή με υψηλής πληροφόρησης Αμερικανό διπλωμάτη, που είναι επικεφαλής “δεξαμενής σκέψης” (Think Tank) του State Department! Αυτό το σχέδιο – σενάριο τρόμου έχει τα εξής στάδια:

Α) Συνεκμετάλλευση!
Β) Συγκυριαρχία!
Γ) Συνδιοίκηση! Η οποία θα γίνει μετά από την παραχώρηση πολιτιστικών και άλλων δικαιωμάτων στους μονίμως, πλέον, εγκατασταθέντες παράνομους μετανάστες στα νησιά μας. Και για την ασφάλεια των οποίων θα πρωτοστατήσει η Τουρκία.
Δ) Μετά την συνδιοίκηση, θα απαιτηθεί από την Τουρκία η αποχώρηση του ελληνικού στρατού, από τα επίμαχα και εποικισθέντα νησιά μας. Με το επιχείρημα από πλευράς Τουρκίας, πως αφού συνδιοικούμε, γιατί να υπάρχει ελληνικός στρατός σε αυτά;
Ε)
Αρπαγή νήσων μας από την Τουρκία μετά τη διχοτόμηση του Αιγαίου μας στον 25 ο Μεσημβρινό!

Η πηγή πληροφόρησής μας θεωρεί, ότι αυτά θα συντελεστούν με πτώση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), με εκλογές ή και χωρίς εκλογές!

Η εν λόγω Οικουμενική θα υπογράψει την συνεκμετάλλευση στην ελληνική ΑΟΖ (Αιγαίο, Κρήτη) και όχι ακριβώς με το Μνημόνιο Τουρκίας – κυβέρνησης Τρίπολης, αλλά με κάποιες παραλλαγές, χωρίς αρχικά να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου μας, μέχρι να υλοποιηθούν κι τα άλλα στάδια εν ευθέτω χρόνο! Η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης θα πραγματοποιηθεί, είτε με την απ΄ ευθείας προσφυγή στη Χάγη, είτε με ένα θερμό επεισόδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ!

Τότε η Τουρκία θα επανέλθει ολοκληρωτικά στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, με ή χωρίς τον Ρ. Τ. Ερντογάν!

Ο “προφήτης” Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως λίγα χρόνια μετά η ΠτΒ Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη…

Πιστεύω μετά τα παραπάνω, αξίζει να σας θυμίσω για μια ακόμη φορά, τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 16 Ιουλίου 1991 υποδεχόμενος τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στο προεδρικό μέγαρο: «…Το Αιγαίο είναι πάντως κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης. Αν οι Τούρκοι πάρουν μέρος υφαλοκρηπίδας μεγαλύτερης έκτασης αυτής που δικαιούνται, τότε τα ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στον χώρο της Τουρκίας. Και έτσι διασπάται η εθνική ενότητα της Ελλάδος. Το Αιγαίο είναι 50% ελληνικός χώρος, 42% διεθνής και 8% τουρκικός. Και πάρα ταύτα οι Τούρκοι θέλουν να τον μοιράσουμε στην μέση. Αν γίνει αυτό, διχοτομείται η ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για περίπλοκο πρόβλημα…»!
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/02/blog-post_9765.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια