Χάρτης με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία: Τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα;





Οι φονικές πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν την Αυστραλία ενώ οι άνθρωποι φεύγουν από τη Νέα Νότια Ουαλία όπου ισχύει εδώ και μια βδομάδα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Νέα Νότια Ουαλία είναι η πιο παλιά αποικία-πολιτεία της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας. Συνορεύει στο βορρά με το Κουίνσλαντ,
στο νότο με τη Βικτώρια, στα δυτικά με τη Νότια Αυστραλία και εσωτερικά με το Διαμέρισμα της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας


Οι τοπικές αρχές πραγματοποιούν αναγκαστικές εκκενώσεις, ενώ οι τουρίστες έχουν προειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή μέχρι σήμερα..

Στη Βικτώρια το Πολεμικό Ναυτικό άρχισε να εκκενώνει χιλιάδες ανθρώπους από μια παραθαλάσσια πόλη.

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει 381 σπίτια στη Νέα Νότια Ουαλία και άλλα 43 στην Βικτώρια, με τους αριθμούς να αναμένεται να αυξηθούν ακόμα.


Ας δούμε αναλυτικά τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα;
Ιανουάριος 2020
Την πρώτη ημέρα του έτους οι Αυστραλοί αντιμετώπισαν μια “ανθρωπιστική κρίση”, καθώς τα τρόφιμα, το νερό και τα καύσιμα άρχισαν να εξαντλούνται ενώ οι πυρκαγιές συνέχιζαν να εξαπλώνονται.
Στις 2 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας κήρυξε μια εβδομαδιαία κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι τίθενται για τις επόμενες λίγες ημέρες, τροφοδοτώντας την καταστροφική φωτιά.
Στις 3 Ιανουαρίου, ένας αγρότης είπε πως είδε το πρόσωπο του διαβόλου μέσα στους καπνούς της φωτιάς (φωτο)
Μια μαζική εκκένωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιανουαρίου, καθώς περίπου 1.000 άνθρωποι στη Μαλλακωτά της Βικτώριας, που στέγαζαν στις παραλίες. μεταφέρθηκαν στην πόλη του δυτικού λιμανιού.
Δεκέμβριος 2019
Στις 11 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι 724 σπίτια, 49 εγκαταστάσεις και 1582 κτίσματα είχαν καταστραφεί στη ΝΝΟ.
Στις 19 Δεκεμβρίου, πέντε ηρωϊκοί πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν οι φλόγες πέρασαν πάνω από το βυτιοφόρο τους.
Την ίδια μέρα, δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν μετά από πτώση ενός δέντρου στο όχημά τους.
Στην πορεία προς τα Χριστούγεννα, τα αυτοκίνητα έγιναν στάχτη, σπίτια ισοπεδώθηκαν και εκατοντάδες Αυστραλοί αντιμετώπισαν τον εορτασμό «των άστεγων«.
Τις ίδιες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι το 30% των περιοχών όπου ζουν τα κοάλα είχαν καταστραφεί και οι εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι τα μαρσιποφόρα ενδέχεται να εξαφανιστούν.
Νοέμβριος 2019
Σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, 1.228.050 στρέμματα γης καταστράφηκαν σε πυρκαγιά σε εθνικό πάρκο στη ΝΝΟ.
Η χώρα είδε τρομακτικές αποκαλυπτικές σκηνές καθώς οι οικογένειες παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους και ο ουρανός έγινε κόκκινος το Νοέμβριο.
Στο Κουίνσλαντ,
στις 11 Νοεμβρίου καταστράφηκαν 49.000 στρέμματα και έξι σπίτια.
Και την ίδια ημέρα στις αρχές της Νότιας Αυστραλίας προειδοποίησαν για μια «ανεξέλεγκτη» φωτιά που κατευθύνεται προς τα σπίτια της περιοχής.
Την επόμενη μέρα, το Σίδνεϊ πως το σπίτι του Russell Crowe κινδύνευε με καταστροφή.
Στις 13 Νοεμβρίου, ένα τρομακτικό
τείχος από φλόγες 600 μιλίων σάρωσε τη ΝΝΟ.
Στις 19 Νοεμβρίου, το Σίδνεϊ έμεινε “παγιδευμένο” μέσα σε ένα πυκνό σύννεφο καπνού με δεκάδες άτομα που να διακομιστούν με προβλήματα απο άσθμα αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.
Στις 20 Νοεμβρίου, ξέσπασε μια τεράστια πυρκαγιά στη χερσόνησο του Yorke, με τα αεροπλανοφόρα να κάνουν αγώνα ρίχνοντας νερό, καθώς πλησίαζαν σε δύο πόλεις.
Στις 21 Νοεμβρίου, οι αστραπές πυροδότησαν μια νέα σειρά πυρκαγιών στη Βικτώρια.
Οκτώβριος
Στη νοτιοανατολική Νέα Νότια Ουαλία, στα τέλη Οκτωβρίου σημειώθηκε μια σειρά πυρκαγιών σε απομακρυσμένα δάση.
Αυτές οι φλόγες, τελικά έγιναν μια τεράστια κόλαση, που ονομάστηκε πυρκαγιά του Wattle Creek.
Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στην Τασμανία κατά τη διάρκεια του μήνα.
Τα πληρώματα πυρόσβεσης στο Tuncurry προσπαθούν να θέσουν μια δασική πυρκαγιά υπό έλεγχο
Η 30η Οκτωβρίου έφερε μια αποκαρδιωτική είδηση ​​με εκατοντάδες κοάλα να θεωρούνται ότι έχουν καεί ζωντανά καθώς οι φωτιές σάρωσαν ένα σημαντικό μέρος της αναπαραγωγής τους.
Σεπτέμβριος
Στις 6 Σεπτεμβρίου, οι βόρειες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας άρχισαν να βιώνουν τις πρώτες πυρκαγιές.
Την επόμενη μέρα, στις 7 Σεπτεμβρίου οι πυρκαγιές απείλησαν τους δήμους σε όλη τη Νοτιοανατολική και Βόρεια Κουίνσλαντ, καταστρέφοντας πολλά σπίτια.
Στις 8 Σεπτεμβρίου, μια ιστορική κατασκήνωση στην χρυσή ακτή που είχε σταθεί για 86 χρόνια καταστράφηκε στις πυρκαγιές, οι οποίες είχαν προηγουμένως καταστρέψει πολλά σπίτια.
https://www.npress.gr/world/chartis-me-tis-pyrkagies-stin-aystrali/?fbclid=IwAR34Wk7Tw_m0jFp-nsEoMUvRp9RQOx18Rpz3Ulph7iHKE4Ks48mHt-ZURlk

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια