04 Ιανουαρίου 2020

Αυτή είναι αληθινά καλή είδηση. Δειλά δειλά θεσπίζεται το εξάωρο και η τετραήμερη εργασία...Ακόμα μία καινοτομία είναι έτοιμη να θεσπίσει στη χώρα της η 34χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν.

Η νεαρή πρωθυπουργός που έχει φέρει αρκετές αλλαγές μετά την ανάδειξή της στην εξουσία, αυτή τη φορά βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση εξάωρης εργασίας τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για τους Φινλανδούς πολίτες.

Σκοπός τις είναι οι ώρες εργασίες να μειωθούν και ταυτόχρονα να γίνουν πιο δημιουργικές,
αφήνοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους πολίτες.

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά», δήλωσε η Σάνα Μαρίν.

Να θυμίσουμε ότι το πλάνο της Μαρίν κινείται στα ίχνη του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου από το 2015 έχει καθιερωθεί η εξάωρη εργασία για τους μεγαλύτερους ηλικιακά, αλλά και στα νοσοκομεία, χωρίς, βέβαια, αυτό να έχει επιπτώσεις στις απολαβές των υπαλλήλων.

Η αλλαγή όχι μόνο διατήρησε τα κόστη σταθερά αλλά και έγιναν περισσότερες προσλήψεις, κάτι που αύξησε τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές συνολικά.

πηγή


koukfamily

1 σχόλιο: