Θρίαμβος του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία και πλέον...μόνο πια δάκρυα στην Ε.Ε





Freepen.gr - Τα exit polls δείχνουν ότι το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον θα έχει συντριπτική πλειοψηφία στις τρίτες γενικές εκλογές της Βρετανίας μέσα σε έξι χρόνια, που θεωρήθηκε η πιο σημαντική ψηφοφορία παρά τις «βρώμικες» εκστρατείες.


Οι Συντηρητικοί προβλέπεται να κερδίσουν 368 έδρες - με τους εργαζόμενους να υφίστανται μεγάλες απώλειες λαμβάνοντας μόνο 191 έδρες.


Με αυτούς τους αριθμούς, οι Tories κερδίζουν 51 έδρες, ενώ οι Εργατικοί χάνουν 71, μια συντριπτική ήττα για τον Corbyn. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) θα κερδίσει 55 έδρες (κέρδος 20 εδρών), ενώ οι Lib
Dems θα κερδίσουν 13 (κέρδος 1 έδρα), προβλέπουν τα exit polls.


Οι εκλογές περιγράφηκαν ως οι "πιο βρώμικες" από ποτέ όσον αφορά τις τακτικές στις καμπάνιες της προεκλογικής περιόδου. Κάποιοι ψηφοφόροι ήσαν πρόθυμοι να αλλάξουν πολιτική επιλογή με βάση μόνο τη στάση τους για το Brexit, προκαλώντας σημαντική ανησυχία και στα δύο στρατόπεδα.


"Προειδοποίησα τα τελευταία δύο χρόνια ότι η εργατική τάξη θα είναι καταδικασμένη αν στρέψει την πλάτη στους παραδοσιακούς υποστηρικτές της, οι οποίοι υποστήριζαν το Brexit έντονα", δήλωσε ο Georrge Galloway, πρώην βουλευτής των Εργατιών στο RT.


Οι τελικές δημοσκοπήσεις στην πορεία μέχρι την ημέρα των εκλογών προέβλεπαν μια νίκη για τον Τζόνσον - και τώρα τα πρώτα exit polls φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ήταν σωστές.
http://www.freepen.gr/2019/12/blog-post_988.html?fbclid=IwAR3F3Ms0Ek3a_SvGx_O_z9mUpmUkuxnbC7g7otqLGhN4Y5hgYQXx6qpvfR0

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια