ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ! Ας είμαστε ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι ...






Ας είμαστε ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι ...






Είχα την τύχη σήμερα να μιλήσω με ένα Σύριο, κάτοικο Ελλάδας εδώ και 20 χρόνια, επιχειρηματία (έμπορος επίπλων) ο οποίος ακόμα και κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου έκανε συνεχώς ταξίδια στη χώρα του,
μέχρι τη στιγμή που ο πόλεμος των συμμοριών της ενδοχώρας και των συνόρων μετατράπηκε σε εμφύλιο σπαραγμό και στη συνέχεια Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Έμαθα αρκετά που δεν χωράνε σε ένα ποστ μόνο, αλλά θα μείνω σήμερα στο πιο σημαντικό στοιχείο.
Η Συρία για σειρά ετών (2009/2011) είχε τις γνωστές συμμοριτοδιαμάχες οι οποίες όμως δεν επηρέαζαν τον κόσμο των μεγάλων πόλεων (Δαμασκός, Λαττάκεια κλπ).
Το εμπόριο, ο τουρισμός και γενικά οι δραστηριότητες των πολιτών συνεχιζόταν κανονικά χωρίς ιδιαίτερα θέματα.
Αυτό όμως άλλαξε άρδην μέσα σε λίγα 24ώρα και όταν ξεκίνησε αυτή η αλλαγή ελάχιστοι ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν ότι οι διαμάχες στο δρόμο θα εξελίσσονταν πολύ σύντομα στον εμφύλιο σπαραγμό.
Μου είπε μάλιστα για ένα περιστατικό σε ένα σινεμά, όπου φιλική οικογένεια είχε πάει να δει μια ταινία όταν τους την έπεσαν οι "αντάρτες" της συριακής αντιπολίτευσης. ;

H μια ομοειδή επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σε άλλη συνοικία με το ίδιο αποτέλεσμα.
Όσοι σκοτώθηκαν ήταν γιατί ποτέ δεν είχαν καν στο μυαλό τους ότι μπορεί ποτέ να βρεθούν εγκλωβισμένοι και ότι όπου και να πάμε το πρώτο πράγμα που πρέπει να βλέπουμε δεν ειναι ο κώλος της μπροστινής μας αλλά οι έξοδοι κινδύνου και γενικά πως μπορούμε να καλυφθούμε και να απεμπλακούμε με ασφάλεια.
Μένω λοιπόν σε δύο στοιχεία.
1ον Προσοχή όπου και να βρισκόμαστε.
2ον Προσέξτε τα στοιχεία που δείχνουν την αλλαγή στην τρέχουσα κατάσταση.
Όταν αυτά αλλάζουν άρδην τότε τα μέτρα ασφαλείας μας πρέπει να εντείνονται.ΠΗΓΗ ΦΒ

ΠΗΓΗ
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/11/blog-post_823.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια