29 Οκτωβρίου 2019

Πέντε Πράγματα Στο Σπίτι Που «Χαλάνε» Το Σήμα Του Wifi
Δείτε τα πέντε πράγματα που έχετε μέσα στο σπίτι σας και που δεν ξέρατε ότι επηρεάζουν το σήμα του wifi.


Δεν είναι λίγες οι φορές που το σήμα του wif
i
στο σπίτι είναι αρκετά αδύναμο και πολλοί δεν ξέρουν το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Μάλιστα, αρκετοί αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε δεδομένα του κινητού μας, είτε να χάνουμε την υπομονή μας σερφάροντας με μεγάλη δυσκολία και αργούς ρυθμούς. Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πηγάζει από την εταιρεία που μας παρέχει το διαδίκτυο ή από τις ρυθμίσεις του ρούτερ. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους και να επηρεάσουν το σήμα του wifi.
1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα
Το μέταλλο είναι αγωγός, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια.Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων.
Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.
2. Τοίχος από τούβλα ή πέτρα
Υπάρχουν ορισμένοι τύποι τοίχων που μπορούν να εμποδίσουν το σήμα του wifi Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν τη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, ο σοβάς και το τούβλο.
Γι' αυτό άλλωστε και στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει τόσο καλό ίντερνετ. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.
3. Καθρέπτες
Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το ρούτερ. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
https://stakarfakia.blogspot.com/2019/10/wifi.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου