Ζιζανιοκτόνο της Monsanto εντοπίστηκε σε 28 είδη δημητριακών





Στις 15 Αυγούστου, η αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση Environmental Working Group δημοσίευσε μελέτη, στην οποία εξετάστηκαν με ανεξάρτητες εργαστηριακές δοκιμές συνολικά 61 προϊόντα από βρώμη, για την ύπαρξη της δραστικής ουσίας glyphosate.



Από τα 45 είδη συμβατικής καλλιέργειας, τα 43 βρέθηκαν θετικά, με 31
πάνω από το ασφαλές κατώτατο όριο της EWG.


Πέντε από τα βιολογικά προϊόντα που εξετάστηκαν βγήκαν επίσης θετικά.




Σχεδόν δύο μήνες μετά την πρώτη μελέτη, η οργάνωση δημοσιεύει νέα λίστα δημητριακών, στα οποία ανιχνεύτηκαν ίχνη γλυφοσάτης -η βασική δραστική ουσία του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto.


Συγκεκριμένα, στα 28 από τα 30 δείγματα δημητριακών που ερευνήθηκαν, βρέθηκε η επικίνδυνη ουσία, για την οποία η γιγάντια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας Monsanto καταδικάστηκε να πληρώσει 78 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις σε αμερικανό κηπουρό.






Μεταξύ των προϊόντων που ερευνήθηκαν είναι δείγματα από συσκευασίες δημητριακών Cheerios της General Mills και 18 συσκευασίες προϊόντων μάρκας Quaker.

Σύμφωνα με το Environmental Working Group, τα υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης που προέκυψαν μετά τον εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκαν στα δημητριακά πρωινού Quaker Oatmeal Squares, Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: ewg.org



















http://www.enallaktikos.gr/ar42880el-zizanioktono-tis-monsanto-entopistike-se-28-eidi-dimitriakwn.html?fbclid=IwAR1YaY8tRiFvuMW8Jz70f0FAWpTCDZ-vA88OuQlAavjtywbyQaJ-aRiFOOc#.XWYbP7i_aJc.facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια