Πρόωρες εκλογές ζητά ο Ζάεφ στα Σκόπια: Η αρχή του τέλους της Συμφωνίας των Πρεσπών;




Freepen.gr - Σε τηλεοπτικό διάγγελμα το Σάββατο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατό, αφού η χώρα δεν έλαβε ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ:

«Έγινε μεγάλη αδικία σε εμάς στις Βρυξέλλες.
Έχουμε προβεί σε μεταρρυθμίσεις, έχουμε επιλύσει ζητήματα με τους γείτονές μας. Αλλά η αποτυχία να μας δώσουν μια ημερομηνία είναι το ιστορικό λάθος τους και όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες το επιβεβαίωσαν. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε.


Θέλω να ευχαριστήσω τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαίων ηγετών που ήταν στο πλευρό μας. Είμαστε θύματα του ιστορικού σφάλματος της ΕΕ. Είμαι απογοητευμένος και θυμωμένος και γνωρίζω ότι όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται αυτόν τον τρόπο. Για μένα, αυτή η ανεκπλήρωτη υπόσχεση είναι εξαιρετικά άσχημη. Αναλαμβάνω την ευθύνη και ως εκ τούτου ζητώ πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό. Και αυτή θα είναι η πρότασή μου στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόβσκι»


Άραγε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και μια ενδεχόμενη ήττα του Ζάεφ μετά την αποτυχία στις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών;




freepen.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/blog-post_664.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια