Έκκληση από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προς την ΕΕ: “Σταματήστε να επιτίθεστε στην Τουρκία”






Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κάλεσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του να τερματίσουν τις επιθέσεις προς την Τουρκία για να μην κλιμακωθεί η μεταναστευτική κρίση.



Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ο Μπορίσοφ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης δήλωσε : “Στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες θα επιμένω προς τους ομολόγους μου να τερματίσουν τις επιθέσεις τους προς την Τουρκία.
Οι Βρυξέλλες είναι μακριά,τα τουρκικά σύνορα είναι εδώ και εκεί μέσα υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες.
Αν φτάσουν εδώ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, ούτε στρατόπεδα ούτε τείχη, ούτε κανένα άλλο μέτρο δεν μπορεί να τους σταματήσει”.


Ο Μπορίσοφ υπενθύμισε πως μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας υπάρχει συμφωνία για να μην επιτρέπεται στους πρόσφυγες να περνάνε μέσω των κοινών συνόρων και συνέχισε λέγοντας τα εξής:
“Στην βάση αυτής της συμφωνίας υπήρξε η ανοιχτή συμφωνία μας με τον πρόεδρο Ερντογάν και οι τουρκικές αρχές μπορώ να επιβεβαιώσω πως εφαρμόζουν με μεγάλη προσοχή και απόλυτα αυτήν τη συμφωνία με τη Βουλγαρία.
Στα σύνορά μας με την Τουρκία υπάρχει μηδενική ροή μεταναστών.
Διπλωματία, αυτή είναι η λύση σε θέματα όπως ο τερματισμός των στρατιωτικών γεγονότων και η επίλυση των θεμάτων στη Συρία.
Σε περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει τα σύνορα ούτε τύχη ούτε στρατός τίποτε δεν σε σώζει”.


Σχ.: Ωραία λογική ο Βούλγαρος πρωθυπουργός…
Να προσέχει μήπως ο σουλτάνος από του χρόνου ζητήσει και κάθε 1η του μήνα να του στέλνει και δέκα παρθένες…
Επίσης από τις δηλώσεις αυτές μάθαμε πως προς Βουλγαρία η Τουρκία δεν στέλνει κανέναν, όλους τους “επενδυτές” τους στέλνει σε μας…


tourkikanea.gr
https://www.epilekta.com/2019/10/blog-post_720.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια