Aμερικανός ΥΠΑΜ: Σε λάθος κατεύθυνση η Τουρκία από το ΝΑΤΟ






Η «αδικαιολόγητη» εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία προκάλεσε εντάσεις στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τους Financial Times,
o Μάρκοuς Έσπερ δήλωσε ότι η Άγκυρα «πήγε προς τη λανθασμένη κατεύθυνση» στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της στη Συρία και την κλίση της προς τη Ρωσία.


Ο κ. Έσπερ δήλωσε ότι η Άγκυρα ήταν από καιρό σημαντικός εταίρος, αλλά είχε προκαλέσει προβλήματα στους συμμάχους του ΝΑΤΟ ξεκινώντας μια στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, αφού οι ΗΠΑ απέσυραν περίπου 1.000 στρατιώτες από την περιοχή που είχε πληγεί από μάχες.


«Η κατεύθυνση της Τουρκίας σε σχέση με τη Συμμαχία κατευθύνεται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο κ. Έσπερ στο German Marshal Fund των Βρυξελλών του Ηνωμένου Βασιλείου στις Βρυξέλλες. «Βλέπουμε ότι πλησιάζουν στην τροχιά της Ρωσίας... και νομίζω ότι είναι ατυχές.»


Τα σχόλιά του προηγήθηκαν μιας συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε αργότερα την Πέμπτη.

Ο κ. Έσπερ υπερασπίστηκε την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αποσύρει στρατιώτες από τη βόρεια Συρία αυτόν το μήνα, λέγοντας ότι η Τουρκία είχε ήδη αποφασίσει να εισέλθει στην περιοχή για να πολεμήσει πολλούς εχθρούς της κουρδικής πολιτοφυλακής που είχαν αγωνιστεί μαζί με τις δυτικές χώρες εναντίον της ISIS.


Ο κ. Έσπερ εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξή του για την πρόταση της Γερμανίας για μια ασφαλή ζώνη που ελέγχεται από διεθνείς δυνάμεις.


https://www.epilekta.com/2019/10/a_24.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια