Ο Τζορτζ Σόρος δεν είναι απλά ένας δισεκατομμυριούχος που περνάει την ώρα του. Είναι κάποιος ο οποίος διαμορφώνει γεωπολιτικές καταστάσεις και επιβάλλει ακόμα και νέα ήθη όχι μόνο σε έθνη αλλά και σε συνασπισμούς εθνών όπως η ΕΕ.
Η διείσδυσή του στα Βαλκάνια έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον ελέγχει εξολοκλήρου Αλβανία, Σκόπια και Μαυροβούνιο, ενώ και στην Ελλάδα η επιρροή του έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Γενικώς έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο έλεγχο σε όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης πλην Ουγγαρίας όπου ο Β.Ορμπάν τον έχει εκδιώξει ολοκληρωτικά.
Πολλοί αναρωτιούνται αν είναι μόνος του στις πολιτικές που ακολουθεί ή εάν βρίσκονται άλλοι από πίσω του οι οποίοι και τον τοποθετούν μπροστά ως «βιτρίνα» για να πετύχουν γενικότερες παγκόσμιες αλλαγές. Μάλλον ισχύει το δεύτερο γιατί κανείς άνδρας από μόνος του δεν είναι τόσο ισχυρός.
Η λεγόμενη δηλαδή,
Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσω του Τ.Σόρος επιβάλλει τις πολιτικές της.
Ο έλεγχος ο οποίος έχει εδραιωθεί μέσω του Open Society σε Αλβανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο αλλά και Ελλάδα πλέον, είναι ασφυκτικός και έπαιξε μέγιστο ρόλο και στην αισχρή λύση του Σκοπιανού με την αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών με βάση την οποία παραχωρήθηκαν τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Σημειώνουμε τις αναφορές του Πάνου Καμμένου σε 50 εκατομμύρια ευρώ που -κατά τον υπουργό Άμυνας- διατέθηκαν από τον Τζόρτζ Σόρος δείχνοντας τον Νίκο Κοτζιά ως εμπλεκόμενο, και τίναξαν στον αέρα το υπουργικό συμβούλιο της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οδήγησαν στην παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως τον παρουσιάζει ο ελεγχόμενος αλβανικός Τύπος σε άρθρο που δημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο:
«Ο Τζορτζ Σόρος, είναι ένας φιλάνθρωπος που επέλεξε να επενδύσει στην Ανοιχτή Κοινωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές χώρες του κόσμου και να στηρίξει την καριέρα του γύρω από την ιδέα της προοδευτικής κοινωνίας, γράφει η εφημερίδα των Τιράνων, Gazeta Shqiptaria.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 δημιούργησε το Quantum Fund στις ΗΠΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα Ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων.
Ο δισεκατομμυριούχος, στα τέλη του ’80 άνοιξε ιδρύματα σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και μετά την πτώση του κομμουνιστικού συστήματος στην Αλβανία.
Η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε πρώην κομμουνιστικές
χώρες όπως στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και σε πολλά έργα για απόρους, είχαν ως στόχο την πολιτική επιρροή στις χώρες αυτές.
Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης- έργο του Σόρος
Στην Αλβανία, αυτή η συζήτηση κορυφώθηκε με την εκπόνηση και έγκριση της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης από το Ίδρυμα του Σόρος, πριν από 3 χρόνια.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Σόρος στην Αλβανία, ο Άντι Ντομπρούσι σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης άρχισε να αποδίδει αν και είχε πολλά ερωτήματα και προβλήματα στην πορεία της.
Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, βλέπει την πολιτική διάσταση: «Θα μου πείτε τι θέλει το Ίδρυμα Σόρος με τη στρατηγική της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη; Ο μόνος σκοπός του ήταν να μετατρέψει την αλβανική δικαιοσύνη σε υποκατάστημα της εκτελεστικής εξουσίας του Έντι Ράμα».
Ωστόσο, η συζήτηση για τη δραστηριότητα του Ιδρύματος του Σόρος στην Αλβανία είναι πολύ παλαιότερη από τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Ο Σαλί Μπερίσα παρά του ότι είχε επαινέσει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος, εξέφρασε στη συνέχεια έντονες επιφυλάξεις με το περιστατικό δύο υπαλλήλων του Ιδρύματος Σόρος που συνελήφθησαν από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες γιατί ήταν πληροφοριοδότες των σερβικών μυστικών υπηρεσιών.
«Αλλά αυτό ωστόσο, δεν διέλυσε τη σχέση μεταξύ της χώρας μας και του Τζορτζ Σόρος. Η επένδυσή του στην Αλβανία για την οικοδόμηση και τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών χαιρετίστηκε από εμένα. Ήμουν ο πρόεδρος μιας χώρας, την εποχή εκείνη, της τρίτης φτωχότερης στον κόσμο. Οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύσουν, δεν είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν γραφεία, και είναι αλήθεια ότι το Ίδρυμα Σόρος εκείνη την εποχή αποτέλεσε την κύρια πηγή χρηματοδότησης δημιουργίας κοινωνικών οργανώσεων», λέει ο Μπερίσα.
«Μετά άλλαξα άποψη»
«Μετά από 4-5 χρόνια συνειδητοποίησα την σχεδόν εντελώς μονόπλευρη επένδυση του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο ενώσεων που στο 80-90% ήταν μοχλοί του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος, του σημερινού Σοσιαλιστικού Κόμματος που άλλαξε το όνομά του.
Ήταν μια κρίση του ρόλου και της αποστολής της Κοινωνίας των Πολιτών», λέει ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
Η Εντλίρα Γκιόνι, επικεφαλής του Κέντρου για την Επιρροή του Δημοσίου θα τονίσει:
«Με μια ευρύτερη έννοια, ο Τζορτζ Σόρος είναι ο άνθρωπος πίσω από τις προοδευτικές και φιλελεύθερες πολιτικές και ταυτόχρονα ένας από τους συντελεστές της πολιτικής στις μετακομμουνιστικές χώρες. Είναι γνωστό ότι είναι αντικομμουνιστής. Μετέτρεψε τα αριστερά κόμματα».
Η ίδια θα επισημάνει:
«Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι, όταν ο Μπερίσα ήταν πρόεδρος, ο άνθρωπος αυτός χρηματοδότησε την κατασκευή σε πάνω από 200 σχολεία. Έτσι, οι επενδύσεις που έκανε ο Σόρος, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ήταν στην εξουσία».
Το πολιτικό πρόβλημα του Σόρος
«Το πρόβλημα που προέκυψε στην Αλβανία με τον Σόρος σχετίζεται κυρίως με το πολιτικό πρόγραμμα που προτείνει, δηλαδή την κατάρτιση από το Ίδρυμα των νέων ηγετών και την επιρροή των πολιτικών κομμάτων», δήλωσε ο Λαβντρίμ Λίτα, συνιδρυτής της Φωνής του Κέντρου Ενσωμάτωσης.
Η πολιτική συνιστώσα είναι γκρίζα στη συζήτηση για τις πολιτικές του Τζορτζ Σόρος. Οι αντίπαλοί του στην Αλβανία τον βλέπουν ως ισχυρό υποστηρικτή και χρηματοδότη της αριστερόστροφων κομμάτων και των εκπροσώπων τους.
Το Ίδρυμα Σόρος διοικείται από ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από πολλές κοινωνικές και πολιτικές προσωπικότητες.
«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ήταν κύρια παρουσία στο Ίδρυμα Σόρος. Η γυναίκα του, Λίντα Ράμα ήταν διευθύντρια του Ιδρύματος Σόρος στην Αλβανία, ο δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελιάι, επίσης. Όπως και ο συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ. Από μία άποψη, τα χρήματα του Σόρος έχουν σπείρει απίστευτη διαφθορά. Δεν είναι ότι η διαφθορά δεν υπήρχε πριν, αλλά τώρα είναι εμφανέστερη», είπε ο Σαλί Μπερίσα.
Η συζήτηση για τη δραστηριότητα του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και ο ρόλος του στην υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών δεν είναι καθαρά αλβανικό ζήτημα.
Η ιδεολογία του Σόρος για μια ανοιχτή κοινωνία έχει έρθει στο φως και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει αντικείμενο αντιπαραθέσεων, όπως είναι στην Ουγγαρία και τη Βόρειο Μακεδονία.
Η παλίρροια αυτής της συζήτησης εγείρει ερωτήματα σχετικά με αυτό το πολύπλοκο πρόσωπο, που έγινε πλούσιος επενδύοντας στα πιο ριψοκίνδυνα κεφάλαια και ένα μέρος των κερδών του, σε αντίθεση με πολλούς άλλους δισεκατομμυριούχους, επέλεξε να δαπανήσει για την προώθηση της ιδεολογίας των ιδρυμάτων του της Ανοιχτής Κοινωνίας.»
Είναι σαφές ότι η Αλβανία είναι «αγορασμένη» από τον Τ.Σόρος. Το ίδιο ακριβώς όμως συμβαίνει και με τα Σκόπια.
Σε ότι αφορά το Μαυροβούνιο αρκεί να πούμε πως o T.Soros έχει ιδρύσει μέχρι και την δική του τράπεζα.
Όσο για την Ελλάδα και στη νυν και στην προηγούμενη κυβέρνηση συμμετέχουν σε θέσεις «συμβούλων» πολλά στελέχη προσκείμενα στο Τ.Σόρος.
Πηγή
Το διαβάσαμε από το:
«Monopoly» του Σόρος τα Βαλκάνια: Πώς έχει αλώσει υπόγεια Ελλάδα, Σκόπια και Αλβανία http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/09/monopoly.html#ixzz60traMNQC
0 Σχόλια