ΕΦΕΤ: Ακατάλληλα τρόφιμα! Έρχεται λουκέτο - Μην αγοράζετε από εκεί!


Τεράστια προσοχή!




Δεύτερη «κίτρινη κάρτα» έβγαλε ο ΕΦΕΤ στην αγορά
«Καπάνι» ή «Βλάλη» αναφορικά με την ασφάλεια των προϊόντων διατροφής που διακινούνται στην πιο παλιά αγορά, γνωστή και ως «αγορά των φτωχών», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακατάλληλα τρόφιμα! Ο πρόεδρος του οργανισμού Πολυχρόνης Πολυχρονίου έκανε σαφές προς τους καταστηματάρχες ότι το «Καπάνι» θα πρέπει να κλείσει, εκτός και εάν άμεσα όλοι αναλάβουν τις ευθύνες τους και προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις...

Αυτά δήλωσε χθες μετά από σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες που ισχύουν στη συγκεκριμένη αγορά δεν διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που πωλούνται εκεί είναι ασφαλή για κατανάλωση. Το πρώτο «καμπανάκι» το χτύπησε ο ΕΦΕΤ για το «Καπάνι» λίγο πριν το Πάσχα. «Λίγες μέρες πριν τη γιορτή του Πάσχα, σεβόμενοι την αγορά, δηλώσαμε ότι ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίμων στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης ‘Καπάνι’, λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά Π. Πολυχρονίου. «Σήμερα είμαστε εδώ για να αποσύρουμε, με μία δήλωσή μας, την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στο ‘Καπάνι’, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις» τόνισε. Μάλιστα, επισήμανε ότι ο ΕΦΕΤ θα το πράξει αυτό ευθύς αμέσως «εκτός εάν, πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί, εξασφαλιστούν με μόνιμο τρόπο η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων στον χώρο».



Τι ζητάει ο ΕΦΕΤ

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ ζητάει τα εξής: ενίσχυση νυχτερινού φωτισμού, αυστηρή αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα, επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής της αγοράς,
συχρότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα, ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κ.λπ., κατάργηση υπόγειων αποθηκευτικών χώρων, προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των «ορθών πρακτικών» όπως αυτές προβλέπονται από τον νόμο (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κ.λπ.). Ζητάει επίσης τον ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού, την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου και ότι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. «Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ» είπε με έμφαση ο Πολυχρονίου.




Ή εκσυγχρονισμός, ή "λουκέτο"

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «στην τελική, η φτωχολογιά, οι πολλοί δηλαδή, έχει εξίσου τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια της διατροφής με την ελίτ, η οποία έχει ούτως ή άλλως και άλλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ‘Καπάνι’, που βρίσκεται στη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει αντικείμενο δεσμευτικού διαλόγου της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές αρχές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά».
ΕΦΕΤ: Πασίγνωστα τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν καρκίνο!

Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί τους πολίτες! Πασίγνωστα τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν καρκίνο! Ποια είναι;

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!
«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»…
– πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου: Υπάρχουν και… χειρότερα;



Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:

«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει»; διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.

Ας μιλήσουμε για κρέας

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π.

Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε».

Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».

Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε: 3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ.

Όπως και να έχει το θέμα είναι να ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ σε ΌΛΑ
όσα καταναλώνουμε. Και μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά γρήγορα το μάτι εκπαιδεύεται και όλα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε, για την ΥΓΙΕΊΑ ΜΑΣ πρόκειται: Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά.

Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί…

«Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας». Για περισσότερα: Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;


«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».
Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;

“Τροφή-Φάρμακο”: Συγκρατήστε, πως το ΊΔΙΟ συμβαίνει και με τους έτοιμους “φυσικούς” (ο ΜΌΝΟΣ τρόπος που αυτό είναι δυνατόν, είναι όταν σας τους στύβουν επιτόπου. Με ΚΑΝΈΝΑΝ άλλον τρόπο), χυμούς “φρούτων”: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο.

Τι είναι όμως η κοχενίλη;

«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία.

Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει.

Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»…

https://www.athensmagazine.gr/article/news/420239-efet-akatallhla-trofima-erxetai-loyketo-mhn-agorazete-apo-ekei

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Dearest Esteems,

    We are Offering best Global Financial Service rendered to the general public with maximum satisfaction,maximum risk free. Do not miss this opportunity. Join the most trusted financial institution and secure a legitimate financial empowerment to add meaning to your life/business.

    Contact Dr. James Eric Firm via
    Email: fastloanoffer34@gmail.com
    urgentloanoffer22.blogspot.com/
    Whatsapp +918929509036
    Best Regards,
    Dr. James Eric.
    Executive Investment
    Consultant./Mediator/Facilitator

    ΑπάντησηΔιαγραφή