Μαζική μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο: Σε κλοιό πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων & UAV το νησί – Στέλνουν τέταρτο γεωτρύπανο.



Σε κλοιό τουρκικών πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροχημάτων θα βρεθεί η Κύπρος το επόμενο διάστημα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποστολής τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ από την Άγκυρα.




Μετά τα
μέτρα της ΕΕ και το «στρίμωγμα» από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν προχωράει σε πρωτοφανή κλιμάκωση και δημιουργεί μια κρίση άνευ προηγουμένου στην περιοχή. Η συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από το νησί αποτελεί προοίμιο πιθανού επεισοδίου και σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά από Αθήνα, Λευκωσία και εταίρους.




Στην ίδια επιθετική γραμμή, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, δείχνει ότι θα συνεχίσει η Τουρκία, ετοιμάζοντας την αποστολή ενός τέταρτου ερευνητικού πλοίου -του Oruc Reis- στην Κύπρο.




Λίγες ώρες μετά την αγωνιώδη δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, περί πλήρης απομόνωσης της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, τα τουρκικά ΜΜΕ ξεκίνησαν να δίνουν τον τόνο για το τί πρόκειται να ακολουθήσει.







Το κεντρικό δελτίο του δικτύου ATV ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στην Αγκυρα «θεώρησαν πως η Τουρκία θα κάνει πίσω. Ομως έκαναν λάθος».






ANADOLU AGENCY (ENG)
✔@anadoluagency











#BREAKING Turkey to send its 4th vessel ‘Oruc Reis’ to Eastern Mediterranean region, says energy minister

19

3:23 μ.μ. - 16 Ιουλ 2019

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ANADOLU AGENCY (ENG)

















Η Τουρκία στέλνει πολεμικά πλοία, υποβρύχια και drones στην Κύπρο




Κατά την ίδια πηγή, πέρα από τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το Μπαρμπαρός, «πλώρη» για την ΑΟΖ της Κύπρου ετοιμάζεται να βάλει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis (Ορούτς Ρέις).




Ηδη στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να κυκλοφορούν βίντεο από το νέο «εκλεκτό» σκάφος της Αγκυρας.




Τα ΜΜΕ της Τουρκίας επισήμαναν ότι η Αγκυρα έδωσε το «πράσινο φως» για ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν, τα τέσσερα πλέον ερευνητικά σκάφη θα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία, υποβρύχια καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.




Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Τουρκία έριξε στην ταραγμένη «σκακιέρα» της ΑΟΖ της Κύπρου και την ακτοφυλακή, στην οποία ανέθεσε να κάνει περιπολίες.




Μεταξύ άλλων, στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης γίνονται εκτενείς αναφορές για τις θέσεις που θα λάβουν τα τουρκικά πλοία πέριξ της Κύπρου:



pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια