Τελειωτικό χτύπημα: Ρωσικό ok στην Τουρκία, για γεωτρήσεις στην Κύπρο;



Τελειωτικό χτύπημα: Ρωσικό ok στην Τουρκία, για γεωτρήσεις στην Κύπρο;


Πολλοί ήλπιζαν ότι οι ξένες δυνάμεις θα μας σώσουν από την Τουρκία. Αυτό δεν ισχύει και θα δούμε αμέσως γιατί.


Γεγονός Πρώτο: Η Ρωσία επί Καραμανλή προσπάθησε να συμμαχήσει με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Καραμανλή έπεσε και οι επόμενες κυβερνήσεις είχαν να…ασχοληθούν με την οικονομική κρίση.

Γεγονός Δεύτερο: Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, απέλασε Ρώσους διπλωμάτες.
Οι σχέσεις των δύο χωρών δέχτηκαν πλήγμα.

Γεγονός Τρίτο: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώρισε την αυτοκεφαλία της ουκρανικής εκκλησίας. Κίνηση που εξόργισε τους Ρώσους.


Γεγονός Τέταρτο: Όπως διαβάσατε νωρίτερα σε άρθρο μας, οι Ρώσοι παρέκαμψαν την Ελλάδα από τον αγωγό που πλέον θα περνάει από την Βουλγαρία και από την Τουρκία.

Πάμε τώρα στο Πέμπτο και χειρότερο γεγονός που έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνοκυπριακού τύπου, οι Ρώσοι σκέφτονται να στηρίξουν τις τουρκικές ενέργειες στην Αν.Μεσόγειο. Αναγνωρίζουν δηλαδή, ότι οι Τούρκοι έχουν δίκιο που κάνουν γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το el είχε προειδοποιήσει ότι οι Ρώσοι θα στηρίξουν την Τουρκία αφού: Οι ελληνικές κυβερνήσεις της γύρισαν την πλάτη και κυρίως επειδή θέλουν να βάλουν ένα τέλος στο σχέδιο για την κατασκευή του EAST MED. Ο αγωγός EAST MED αν και εφόσον ολοκληρωθεί, μέσω της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και του Ισραήλ θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο ολόκληρη την Ευρώπη. Σε αυτή την περίπτωση η Μόσχα θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Για αυτό τον λόγο η Ρωσία έχει κάθε λόγο να πιέζει την σύμμαχό της την Τουρκία, να βάλει εμπόδια στην Κύπρο και… όχι μόνο.

Η Ελλάδα «φρόντισε» να διαταράξει τις σχέσεις της με την Ρωσία. Η σημερινή κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα «τιτάνιο έργο». Πρέπει να φτιάξουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία και επιτέλους να απαντήσουμε δυναμικά στις τουρκικές προκλήσεις. Στο τέλος θα κάνουν γεωτρήσεις έξω από την Αθήνα και εμείς ακόμα θα συζητάμε για…. Τις τουρκικές προκλήσεις.

Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα του ελληνοκυπριακού τύπου, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα χτύπημα τελειωτικό!

eurokinissi

el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια