Τελικά είμαστε όλοι Έλληνες; Δείτε τί ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι











Διαβάζουμε επί λέξει από το Πρώτο Θέμα και άλλα μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται διεθνείς πηγές:


«Τελικά, είμαστε όλοι Έλληνες; Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι εικάζεται πως ήταν απόγονοι των Αρχαίων Κρητών.
Οι επιστήμονες αναζητούν την αλήθεια, όμως τα στοιχεία ολοένα και αυξάνουν προς την συγκεκριμένη θεωρία. Στην περίπτωση των Φιλισταίων, ωστόσο, της φυλής που κατηγορήθηκε όσο καμία άλλη στα εβραϊκά κείμενα, η έρευνα έδωσε απτές αποδείξεις ότι όχι απλώς σχετίζονταν με τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά ενδεχομένως να ήταν απόγονοί τους. Σύμφωνα με το DNA που βρέθηκε σε μεγάλο ομαδικό τάφο Φιλισταίων, η φυλή δεν ήταν αυτόχθονες, αλλά μετανάστευσαν στην περιοχή της σημερινής Μέσης Ανατολής το 1.200 π.Χ., από την Νότια Ευρώπη και πιθανότατα το Αιγαίο, καθώς την περίοδο εκείνη, οι Έλληνες μεσουρανούσαν και διέσχιζαν με τα καράβια τους την Μεσόγειο».


Βλέπουμε λοιπόν πως η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για καιρό κρυμμένη.


Τα γενετικά ευρήματα προέρχονταν από σκελετούς που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ το 2016, συμπεριλαμβανομένων των οστών των νεογνών που είχαν ταφεί κάτω από τα σπίτια των Φιλισταίων.



Οι Φιλισταίοι ήταν ένας από τους μεγάλους εχθρούς των Ισραηλιτών, καθώς αναφέρονται πάντα ως κακοποιοί στα βιβλικά κείμενα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον γίγαντα Γολιάθ.


Με αφορμή την προαναφερθείσα ανακάλυψη διαβάζουμε στην «Jerusalem Post»
πως Παλαιστίνη αποκαλούσαν την σημερινή περιοχή οι Έλληνες. Κατά τους γλωσσολόγους οι λέξεις «Φιλισταίοι» και «Παλαιστίνιοι» είναι ταυτόσημες.


Το National Geographic γράφει:


«Οι μοντέρνοι αρχαιολόγοι συμφωνούν πως οι Φιλιστάιοι ήταν διαφορετικοί από τους γείτονές τους: Η άφιξή τους στην περιοχή τον 12ο αιώνα π.Χ. στιγματίζεται από τα κεραμικά είδη, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα του Ελληνικού Κόσμου, την χρήση αιγαιακής γραφής, αντί σημιτικής, και την κατανάλωση χοιρινού κρέατος», κάτι που δεν συνηθίζουν οι σημίτες Εβραίοι.


Το περιοδικό Science γράφει επί λέξει, σε σχέση με την ανακάλυψη:


«Το DNA που βρέθηκε συνιστά πυρήνα της αλήθειας των Ελληνικών και μεσανατολικών θρύλων που κάνουν λόγο για πληθυσμούς που μετακινήθηκαν στην περιοχή από την Μεσόγειο Θάλασσα κατά τα τέλη του 13ου, αρχές 12ου αιώνα π.Χ.»


«Η μελέτη μας έδειξε για πρώτη φορά ότι οι Φιλισταίοι μετανάστευσαν στην περιοχή αυτή τον 12ο αιώνα π.Χ.», δήλωσε ο Daniel Master, διευθυντής της αποστολής Leon Levy στο Ashkelon, μια παράκτια πόλη όπου βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων.


«Δεν το αποδείξαμε παρουσιάζοντας παρόμοια στυλ κεραμικής, δεν το δείξαμε κοιτάζοντας κείμενα, το δείξαμε κοιτάζοντας το DNA του ίδιου του λαού», πρόσθεσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας. «Μπορούμε να δούμε στο Ashkelon νέο DNA που προέρχεται από αυτό το μεταναστευτικό πληθυσμό που αλλάζει πραγματικά ολόκληρη την περιοχή», τόνισε, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία της ανακάλυψης.


Η ομάδα Ashkelon έστειλε περισσότερα από 100 σκελετικά δείγματα στο Γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck για την Επιστήμη της Ανθρωπολογικής Ιστορίας. Το DNA βρέθηκε σε δέκα άτομα, ιδιαίτερα στα οστά του εσωτερικού αυτιού που το διατήρησαν κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.


«Αυτό το προγονικό στοιχείο προέρχεται από την Ευρώπη ή πιο συγκεκριμένα από την νότια Ευρώπη. ‘Ετσι οι πρόγονοι των Φιλισταίων πρέπει να έχουν ταξιδέψει στη Μεσόγειο και να φτάνουν στο Ασκελόν κάποια στιγμή μεταξύ του τέλους της εποχής του Χαλκού και της αρχής της εποχής του σιδήρου» τόνισε ο Feldman. «Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά περισσότερα, αν είχαμε περισσότερα δεδομένα, για παράδειγμα θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε με ακρίβεια την πηγή αυτής της μετανάστευσης», πρόσθεσε.

Η εντύπωση των λαών της Μέσης Ανατολής, κατά την αρχαιότητα, ήταν ότι οι Φιλισταίοι ήταν συγγενείς με του Έλληνες. Αλλά και στους αιώνες που ακολούθησαν η ελληνική παρουσία στην περιοχή ενισχύθηκε σημαντικά ιδίως κατά τα ελληνιστικά χρόνια, όταν και ο ελληνικός πληθυσμός της Παλαιστίνης έφθασε να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η βορειότερη περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης, η Γαλιλαία.
Το 103 π.Χ. οι Ιουδαίοι κατέλαβαν τη Γαλιλαία και οι κάτοικοί της εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν τον Ιουδαϊσμό. Μέχρι γεννήσεως του Χριστού πολλοί γύρισαν όμως σε παλιές τους λατρείες, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκαν κι άλλοι Έλληνες στη Γαλιλαία μαζί με Λατίνους, Άραβες κ.α.
Οι πόλεις ήταν οργανωμένες με τα ελληνικά δεδομένα και είχαν ναούς, θέατρα, γυμναστήρια, «αγορά» κτλ. Οι Ιουδαίοι αντιμετώπιζαν με εχθρότητα τους Γαλιλαίους, όπως συνέβαινε παλαιότερα με τους Φιλισταίους, αφού τους έβλεπαν ανταγωνιστικά.
Διεθνή ΜΜΕ
Η «Γαλιλαία των εθνών»,όπως ονομαζόταν, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γα (γη) και λιλαίομαι (επιθυμώ). Άρα επιθυμητή γη. Τα ελληνικά ονόματα σε πόλεις της Γαλιλαίας (Επτάπηγον, Καισάρεια, Τιβεριάς, Σκυρόπολις) αλλά και σε γειτονικές (Γέρακα, Πέλλα, Φιλαδέλφεια, Καλλιρόη, Ελευεθερούπολις κ.α.) μαρτυρούν την ελληνική παρουσία στην περιοχή. Οι κάτοικοι ήταν Έλληνες, εξελληνισμένοι και ελληνίζοντες. Καθομιλουμένη γλώσσα των εθνοτήτων ήταν η ελληνική.
Σήμερα αν και η ελληνική συνείδηση λόγω των εξισλαμισμών (βέβαια υπάρχουν και ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι) έχει χαθεί, όλοι θυμούνται τουλάχιστον την συγγένεια που έχουν με τους Έλληνες.
Για να δούμε τελικά τι θα αποφασίσουν οι επιστήμονες; Πάντως όλα τα στοιχεία οδηγούν στο αναπόφευκτο…
Η δικαίωση του Λιακόπουλου είναι «γλυκιά» :



el.gr


ΠΗΓΗ


Δείτε επίσης: 

Φιλισταίοι οι «ξεχασμένοι» Έλληνες της Παλαιστίνης

Παλαιστίνη και Έλληνες


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια