Νέα Σκοπιανή επινόηση: Σκοπιανός… Σπαρτιάτης





Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Δώσε θάρρος στον χωριάτη… Την γνωρίζετε την παροιμία. Αυτό που πολλοί δεν δύνανται να φανταστούν, είναι το τι έπεται όταν δώσεις πολύ θάρρος στον «χωριάτη»,
όπως ακριβώς αυτό που συμβαίνει τώρα, με το πολύ θάρρος που έδωσε στους Σκοπιανούς μια θλιβερή μειοψηφία του λαού στην Ελλάδα που όχι συμπτωματικά, αλλά δυστυχώς κατέχει προς στιγμήν, την εξουσία. Εξ άλλου ζούμε στην παρακμιακή εποχή της δικτατορίας των μειοψηφιών.

Έδωσαν, οι εξουσιοδοτημένοι ηγετίσκοι μας, πολύ τόσο θάρρος στους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να το διαχειριστούν, πρώτον διότι μέχρι πρότινος ήταν ανύπαρκτοι και δεύτερον, διότι το συνονθύλευμα αυτό των συνυπαρχόντων φυλών ουδέποτε υπήρξε έθνος.

Ήδη οι Σκοπιανοί… εδώ επισημαίνω ότι, όταν αναφέρομαι στους Σκοπιανούς, αναφέρομαι στου κατοίκους της πόλεως των Σκοπίων όπου είναι συμπυκνωμένος όλος ο πληθυσμός της χώρας τους, καθόσον στην υπόλοιπη χώρα ζουν Αλβανοί, Τούρκοι, Αθίγγανοι, Βούλγαροι και Έλληνες, σύμφωνα με απογραφές εθνοτήτων στην περιοχή. Έλληνες, που περιμένουν την απελευθέρωσή τους εφόσον είναι γνήσιοι Έλληνες, εάν όμως είναι υπόλοιπα τμήματα συμμοριτοπολέμου, ματαιοπονούν περιμένοντας την καταστροφή της Ελλάδος – «συμμοριτοπόλεμος» με απόφαση του ΟΗΕ, «εμφύλιος» με απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Ήδη οι Σκοπιανοί έχουν δώσει προς κατασκευή, σε εταιρεία κατασκευής τουριστικών ειδών, αναμνηστικών για τους τουρίστες. Για τους τουρίστες που κυρίως είναι ανιστόρητοι από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, οι οποίοι θα γίνουν μετά μικρές «μολυσματικές εστίες» της αλήθειας στις χώρες τους. Τα αναμνηστικά αυτά είναι ήδη έτοιμα.

Έχουν κατασκευάσει μαγνητάκια που απεικονίζουν αρχαιοελληνικές περικεφαλαίες. Τι κωμικοτραγικό να βλέπεις αρχαιοελληνική περικεφαλαία με ασύμμετρο (!!!)
μαίανδρο και την λέξη “MACEDONIA” γραμμένη επάνω της! Σε 3-4 χρόνια όμως θα έχουν συλλεκτική αξία αυτά τα αντικείμενα. Λέτε να ‘ναι πολλά τα 3-4 χρόνια; Οι υστερόβουλοι Σκοπιανοί, θέλουν να πείσουν τους τουρίστες ότι και αυτοί είχαν όμοιες με τις ελληνικές περικεφαλαίες (άρα και Ιστορία), πλην όμως αυτό το διαψεύδει η Ιστορία, η αρχαιολογία και η πραγματικότητα. Εξ άλλου, όταν εμείς οι γνήσιοι Έλληνες είχαμε περικεφαλαίες, αυτοί έλειπαν από την περιοχή.



Αμ η άλλη περικεφαλαία – μαγνητάκι! Είναι πιο τραγική από την τραγική τους φαντασιοπληξία. Περικεφαλαία στην οποία αναγράφονται οι λέξεις «Σκόπια» και «Μακεδονία». Είναι τρομερό το πως κατάφεραν μέσα σ’ ένα αντικείμενο να χωρέσουν τέσσερις ασυμβατότητες. Επίσης, στο κεντρικό τμήμα της, εικονίζεται το «Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας» (Археолошки музеј на Македонија / Archaeological Museum of Macedonia, – από τις τέσσερις λέξεις της ονομασίας του, οι τρείς είναι ελληνικές) που κτίσθηκε το 2014. Ότι να ‘ναι κι όλα μαζί.



Το τρίτο αναμνηστικό μαγνητάκι απεικονίζει έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή αλλά γράφει “MACEDONIA” στο κάτω τμήμα του. Δημιούργησαν έναν Σκοπιανό Σπαρτιάτη! Τι θαυμαστή επινόηση! Επειδή δεν έχουν Ιστορία, και οι νεοταξίτες προσπαθούν να επισυνάψουν ένα τμήμα της Ελληνικής ιστορίας σ’ αυτούς, αυτοί ως τελείως ανίδεοι που είναι, πήραν από την ταινία «300» το υπόδειγμα ενός αρχαίου Έλληνα Σπαρτιάτη πολεμιστή και τον έκαναν «Μακεδόνα». Η ασπίδα του Σκοπιανού Σπαρτιάτη έχει το γράμμα «Λ», που σημαίνει Λακεδαίμων και Λακεδαιμωνία. Τα «MACEDONIA» και «Λ», αναιρεί το ένα το άλλο.



Απ’ ότι φαίνεται οι Σκοπιανοί έχουν τόση σχέση με την Ιστορία, όση σχέση έχει και η Κυβέρνηση με υποκατάστημα την Βουλή, με τον φιλελληνισμό!

Όταν η ελληνική αποστολή, πήγε πριν από λίγες ημέρες Σκόπια, πήγε για να παρουσιάσει στους Έλληνες αυτό που θέλουν να μας κάνουν να πιστεύσουμε. Δεν πήγαν για να μας πληροφορήσουν γι αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στο θνησιγενές κρατίδιο.

Πολλές αδικίες μαζί υφίσταται η Ελλάς, διότι οι διοικούντες της είναι καλοί μαθητές του Μακιαβέλλι που έλεγε: «Οι αδικίες πρέπει να γίνονται όλες μαζί, κι έτσι λιγότερο κρατώντας, λιγότερο ενοχλούν».

Χρήστος Μαντζιάρης

https://katohika.gr/ellada/nea-skopiani-epinoisi-skopianos-spartiatis/?fbclid=IwAR0NQPL7vBqc0WNU8FlJ0SC62U-1cu0hzbpNWgWMN_Jg7AGy_xjT-24qDBo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια