Η Ρωσία «προειδοποιεί» τις Ευρωπαϊκές χώρες: Φυλάξτε τα σύνορά σας γιατί χιλιάδες τρομοκράτες έχουν εισβάλλει στην Ευρώπη



Έκκληση στην ΕΕ να αφήσει τις φιλανθρωπίες κατά μέρος κάνει η Ρωσία.



Ο διευθυντής της FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, «προειδοποιεί» τις Ευρωπαϊκές χώρες να προστατέψουν τα σύνορά τους.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο TASS, στην Ευρώπη έχουν περάσει χιλιάδες τρομοκράτες του ISIS αναμένοντας να «ενεργοποιηθούν» για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Με τη δήλωσή αυτή του αρχηγού της FSB, χτυπάει ακόμη ένα καμπανάκι κινδύνου για τις χώρες της ΕΕ, ιδίως εκείνες που ακολουθούν πολιτική ανοιχτών συνόρων, που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Θυμηθείτε τι σας γράψαμε Αποκάλυψη: Tα σχέδια του ISIS για την Ευρώπη- Ο ρόλος των «μεταναστών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 1.500 τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων.

Πολλοί από αυτούς είναι ένοπλοι, που έχουν σταλεί από οπλαρχηγούς του ISIS στην Ευρώπη με σκοπό να προκαλέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ στους συμμετέχοντες σε συνέδριο ασφαλείας.


«Παρά τις μεγάλες απώλειες στη Συρία και το Ιράκ, οι τρομοκρατικές ομάδες του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα, που έχουν απαγορευθεί και στη Ρωσία, και οι στρατιωτικές ομάδες που συνδέονται με αυτές εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή απειλή» , πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, οι υπουργοί Εξωτερικών του Visegrad, συμπεριλαμβανομένων της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, συναντήθηκαν με το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Τζίν Λε Ντριάν στη Μπρατισλάβα για να συζητήσουν σχετικά με το μέλλον, την ασφάλεια και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ομολόγους του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σζιτζάρτο, δήλωσε ότι οι σημαντικότεροι στόχοι για την Ουγγαρία όσον αφορά το μέλλον της ΕΕ, είναι η ανταγωνιστικότητα και φυσικά η ασφάλεια της Ένωσης.

«Εμείς, οι κεντροευρωπαίοι, έχουμε πετύχει εξαιρετικά καλά σε αυτές τις πτυχές, γι’αυτό δικαιολογούμαστε να κάνουμε προτάσεις», δήλωσε ο Σζιτζάρτο. Πρόσθεσε επίσης πως οι πολιτικές της Ουγγαρίας που επικεντρώνονται στην ασφάλεια των πολιτών έχουν καταφέρει να περιορίσουν την εισροή μεταναστών.

Όσον αφορά την ασφάλεια στην Ευρώπη, ο Σζιτζάρτο δήλωσε ότι «ήταν καιρός η ΕΕ να σταματήσει να οργανώνει τη μετανάστευση αλλά να τη σταματήσει».

Τόνισε, πως «τώρα είναι που πρέπει να δράσουμε, αφού το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί και χιλιάδες μισθοφόροι τρομοκράτες επιστρέφουν στην Ευρώπη, ενώ δεκάδες χιλιάδες μετανάστες είναι βρίσκονται στα Δυτικά Βαλκάνια, αναμένοντας να περάσουν στην ΕΕ».

Όλα τα παραπάνω περίπου ένα μήνα πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές στις οποίες τα Εθνικοδεξιά κόμματα ευελπιστούν να ισχυροποιηθούν, να πατάξουν την αριστερή πολιτική και κυρίως να προστατέψουν τα σύνορα των Ευρωπαϊκών χωρών από τις ορδές των χιλιάδων μεταναστών που αναμένεται να έρθουν στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

(φώτο: Pexels)

https://www.el.gr/diethni/russia-usa/i-rosia-proeidopoiei-tin-ee-fylaxte-ta/?fbclid=IwAR0UnAhbwKRPVhm2-mtZAEQ8mPmnO7aLecuuT7AviHCdgrj7ir7WCfLNkZE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια