Φόβοι για πραξικόπημα στη Σερβία – Έβγαλε ανακοίνωση ο στρατός




Με την κατάσταση στη Σερβία να είναι έκρυθμη λόγω των πολλαπλών συγκεντρώσεων κατά του Πρωθυπουργού Βούτσις και της διαφθοράς της κυβέρνησής του όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται για ένα πραξικόπημα στη χώρα.

Ο σερβικός στρατός δεν θα επιτρέψει καμία απόπειρα πραξικοπήματος και προειδοποιεί ότι οποιοσδήποτε αναγγέλλει και απαιτεί πραξικόπημα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο, δήλωσε το σερβικό ΓΕΕΘΑ.

«Το μήνυμα του Σερβικού Στρατού σε όλους, στη χώρα και στο εξωτερικό, είναι ότι δεν είναι και δεν θα είναι το μέσο για την ανατροπή των νόμιμων αρχών στη Δημοκρατία της Σερβίας
και για τη βίαιη καταστροφή της συνταγματικής τάξης», ανέφερε η δήλωση.


Πρόσθεσε ότι ο στρατός είναι εξοπλισμένος και έτοιμος να εκτελέσει κάθε εντολή του ανώτατου διοικητή του (πρόεδρος της Σερβίας) προκειμένου να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Η δήλωση επισημαίνει περαιτέρω ότι οι προκλήσεις ασφαλείας που προκάλεσαν οι φόροι της Πρίστινας σε αγαθά από την Σερβία και η δημιουργία παραστρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο και έχουν οδηγήσει στον Σερβικό Στρατό να παρακολουθεί στενά κάθε εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στους Σέρβους.

Βρετανικό δημοσίευμα της Independent – Έρχεται «Βαλκανική Άνοιξη»

Οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Αλβανία, δείχνουν το πνεύμα μιας «βαλκανικής άνοιξης», σημειώνει δημοσίευμα.


Οι διαδηλώσεις δεν διαφέρουν και στις τρεις βαλκανικές χώρες: «Κοινές αντιδράσεις και συνθήματα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τα μεγάλα και διεφθαρμένα καθεστώτα, υπάρχει μια συσσωρευμένη οργή ετών και ίσως δεκαετιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Με το κείμενο αυτό ξεκινά το άρθρο της η βρετανική ‘The Independent’- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

https://hellas-now.com/fovoi-gia-praxikopima-sti-servia-evgale-anakoinosi-o-stratos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια