Υποχρεωτικός Έλεγχος ΚΤΕΟ για οχήματα σε καθεστώς ακινησίας





Υποχρεωτικός θα είναι ο Τεχνικός έλεγχος των Οχημάτων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, ή παρακράτησής της άδειας κυκλοφορίας ή αφαίρεσής της από Δημόσια Αρχή.

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1003/Β/26-3-2019) νέα Υπουργική Απόφαση (Αριθμ.οικ.19111/192/2019) η οποία καθορίζει τον τρόπο , τη διαδικασίας και πιστοποίηση διενέργειας του Τεχνικού Ελέγχου (περιοδικού, έκτακτου, εκουσίου) των οχημάτων στα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ).


Από τις 27-9-2019 θα είναι υποχρεωτικός ο Τεχνικός έλεγχος των Οχημάτων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, ή παρακράτησής της άδειας κυκλοφορίας ή αφαίρεσής της από Δημόσια Αρχή.
Για τη διενέργεια του Περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου (αρχικού ή επανελέγχου) για κάθε όχημα, θα προσκομίζονται και επιδεικνύονται στο ΚΤΕΟ , εκτός άλλων και η άδεια κυκλοφορίας οχήματος που είναι ταξινομημένο στη χώρα μας και εφοδιασμένο με άδεια και πινακίδα(ες) κυκλοφορίας ή σε περίπτωση κατάθεσής της ή παρακράτησής της ή αφαίρεσής της από Δημόσια Αρχή, φωτοαντίγραφο αυτής με την παρατήρηση «Ισχύει μόνο για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος από ΚΤΕΟ» και με σφραγίδα της υπηρεσίας. Ειδικά για τα επιβατηγό οχήματα και μοτοσικλέτες μπορεί να προσκομίζεται άδεια κυκλοφορίας με την παρατήρηση «ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της παρούσας.

Με την νέα Υπουργική Απόφαση ενοποιούνται όλες οι διάσπαρτες διατάξεις που ενημέρωναν το ισχύον βασικό νομοθετικό πλαίσιο με την Υπουργική Απόφαση 44800/123/1985
ΦΕΚ 781/Β/24-12-1985 , η οποία καταργείται από 7-9-2019, μαζί με άλλες 18 σχετικές αποφάσεις που αφορούν το ΚΤΕΟ.

Οι νέα διατάξεις θα τεθούν σε ισχύ έξι (6) μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Υπουργικής Απόφασης Αριθμ.οικ. 19111/192/2019-ΦΕΚ 1003/Β/26-3-2019, ήτοι 27-9-2019



Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ, και μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, τα κριτήρια για την καταλληλότητα του οχήματος, την απαλλαγή από την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους για λόγους ανωτέρας βίας, τη διενέργεια Περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων πριν την έκδοση άδειας κυκλοφορίας για πρώτη φορά στη χώρα μας, τον τεχνικό έλεγχο των ενάριθμων οχημάτων κατά την μεταβίβαση καθώς και τον εκούσιο και έκτακτο έλεγχο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια