ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σε ποιο δήμο απαγορεύουν το «Μακεδονία Ξακουστή»; Φοβούνται τα μέλη της φιλαρμονικής ακόμη και να το καταγγείλουν!!!





Μετά τις κυρώσεις του καταδρομέα που πέφτοντας με το αλεξίπτωτο τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή», ένα νέο περιστατικό έκανε την εμφάνισή του σχετικά με το θρυλικό εμβατήριο.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Πριν λίγες μέρες με αφορμή το περιστατικό του καταδρομέα αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το Μακεδονία ξακουστή στον αέρα, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία κύρωση για το εν λόγω εμβατήριο.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ακούγονται μέσα αλλά και έξω από το στρατό τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς.


Η νεότερη καταγγελία αφορά το δήμο Κερατσινίου.

Μέλη της φιλαρμονικής, καταγγέλλουν ανώνυμα, γιατί φοβούνται πως θα αποβληθούν άμεσα από τη μπάντα αν μιλήσουν επώνυμα, πως ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει δώσει ρητή προσταγή να κοπεί από παντού το «Μακεδονία Ξακουστή», την ώρα που πλησιάζουμε στην μεγάλη εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου.



Αυτό που για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε μέσα από το El.gr είναι πως αυτό είναι μέρος της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών!

Να θυμίσουμε τι λέει το άρθρο 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών:

1. Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει οποιεσδήποτε πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους.

Εάν μια ιδιωτική οντότητα στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες εν αγνοία του εν λόγω Μέρους, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.

3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.

Δείτε την καταγγελία όπως ακούστηκε στην εκπομπή «Στη Φόρα» :
Μήπως ονειρεύονται να αντικαταστήσουν ακόμη και τα θρυλικά εμβατήρια και να μετατρέψουν τις παρελάσεις σε κάτι πιο κοντά στην ιδεολογία τους;
Τροφή για σκέψη:
Τέλος το «Μακεδονία Ξακουστή» ;
φώτο: Eurokinissi,el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια