Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα




Απίθανα μεν, καθόλου αποθαρρυντικά δε σενάρια για τον θαυμαστό νέο κόσμο!


Δεν είναι δα και πολύς ο καιρός που πέρασε από το τέλος του περασμένου αιώνα, όταν η ανθρωπότητα ανοίχτηκε με γενναιότητα σε μια εποχή που λίγη σχέση θα θέλαμε να έχει με τον διαβόητο, σκοτεινό και κατάφωρα φονικό 20ό αιώνα.

Πολύ πριν το Ισλαμικό Κράτος αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ φιγουράρει ως σοβαρός ρεπουμπλικανός υποψήφιος (κάτι που θα φάνταζε ως θεωρία συνωμοσίας αν διατυπωνόταν ως υπόθεση λίγα χρόνια πρωτύτερα!), ο νέος αιώνας δεν αποδείχτηκε καθόλου πιο λογικός σε όρους κριτικής γεγονότων και απόδοσης ευθυνών, μιας και τα σκοτεινά συνωμοσιολογικά σενάρια είναι προφανώς πιο επίμονα και ανθεκτικά από τον Ορθό Λόγο.

Κι έτσι ένα νέο κύμα θεωριών χτύπησε την οικουμένη, το οποίο προστέθηκε στην ήδη γνωστή παλίρροια των αναρίθμητων πλεκτανών και ραδιουργιών που εξυφαίνουν οι μαύρες σέχτες του πλανήτη, απασφαλίζοντας ένα πρωτοφανές τσουνάμι σκοτεινής παραζάλης και πλήρους καταποντισμού της λογικής.

Έτσι όμως δουλεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας, με σταδιακή δολιοφθορά, καθώς βρίσκονται πάντα μεταξύ των εφήμερων φημών που ακολουθούν ένα γεγονός και της κοπιώδους και χρονοβόρας ιστορικής αλήθειας, καλύπτοντας ένα νοηματικό κενό που προσφέρεται για ανέξοδες εξηγήσεις χωρίς άμεση συσχέτιση με την πραγματικότητα.

Κι έτσι ο 21ος αιώνας, παρά τα μόλις 15 χρονάκια του, πρόλαβε να δει νέες θεωρίες συνωμοσίας να γεννιούνται, στέλνοντας τη σκοτεινή ερευνητική δράση σε νέα δυσθεώρητα επίπεδα…



Οι παγκόσμιοι χημικοί αεροψεκασμοί

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια