10 Φεβρουαρίου 2019

Σκόπια: Το υπουργείο Εξωτερικών αρχίζει να χρησιμοποιεί το όνομα Βόρεια ΜακεδονίαΣκόπια.

Μετά την εκπλήρωση όλων των νομικών απαιτήσεων για την έναρξη της ισχύος της τελικής συμφωνίας και των συνταγματικών τροποποιήσεων, η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει στην Εφημερίδα

της Κυβερνήσεως την ημερομηνία έναρξης ισχύος των συνταγματικών τροποποιήσεων και του συνταγματικού δικαίου, αναφέρει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η
Ελλάδα θα υποβάλλουν κοινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία ο Αντόνιο Γκουτέρες θα ενημερωθεί για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τελικής συμφωνίας, που βάζει τέλος στις από δεκαετίες διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από αυτό, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, καταλλήλως ενημερώνει:

Την Γραμματεία του ΟΗΕ, τα Κράτη-Μέλη, τις χώρες παρατηρητών του ΟΗΕ, καθώς και όλους τους άλλους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος, για τις αλλαγές που έχουν συμβεί, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι όλα αυτά αναμένεται να συμβούν τις επόμενες ημέρες.

republika.mk

echedoros-a.grhttps://www.triklopodia.gr/%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6/#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου