Άγριο ξύλο σε Αλβανούς υπουργούς στα Τίρανα από το εξαγριωμένο πλήθος





Αλβανία: Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στα Τίρανα μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών με τους βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος SP να είναι εγκλωβισμένοι μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Πριν από λίγα λεπτά, ο υπουργός τουρισμού Blendi Klosi και ο αναπληρωτής του SP Paulin Sterkaj κτυπήθηκαν βάναυσα από διαδηλωτές κοντά στα ερείπια του Κάστρου των Τιράνων.

Στην αρχή της συνόδου της ολομέλειας στη Συνέλευση διαδηλωτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στο βουλευτή Παουλίν Στερκάι. Οι διαδηλωτές τον έσπρωξαν και επιτέθηκαν εναντίον του για να τον εμποδίσουν να εισέλθει στο Κοινοβούλιο.


Με την παρέμβαση της αστυνομίας ο βουλευτής διέφυγε. Το ίδιο έγινε και με τον υπουργό Μπλέντι Κλόσι ο οποίος όταν προσπάθησε να μπει στο κοινοβούλιο, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι σωματοφύλακες του κατάφεραν να τον σώσουν.

Υπάρχουν φόβοι ότι η μαζική διαδήλωση θα εκτραχυνθεί και θα έχουμε άσχημα γεγονότα, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά την κυβέρνηση Ράμα, της οποίας τα μέλη έχουν γίνει πλέον στόχος των Αλβανών πολιτών.



Ο ηγέτης τώρα του Δημοκρατικού κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, υλοποίησε συνάντηση με άλλα κόμματα για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα που αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια