Γι’αυτό λυσσάξανε να τους χτίσουμε όσα περισσότερα και δω .. ΜΙΤ ΚΑΙ Τ.Ε.Δ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ




Η Αυτόνομη Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν μετά από τις αεροπορικές επιθέσεις στα σύνορα της, παραχώρησε ένα τζαμί στις ΤΕΔ (Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις). Το τζαμί προστατεύεται από το KDP.

Μετά από τον θάνατο πολιτών από αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι ΤΕΔ εντός των συνόρων της Αυτόνομης Κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν, κόσμος της περιοχής πυρπόλησε την τουρκική στρατιωτική βάση στο Σίρε της περιοχής Ντούχοκ.


Μετά από τις διαμαρτυρίες που έγιναν και στις οποίες σκοτώθηκαν δύο άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν, αποδόθηκε ένα τζαμί της περιοχής ως βάση για τον στρατό της Τουρκίας.

Το τζαμί που αποδόθηκε στις ΤΕΔ για στρατιωτική βάση, προστατεύεται τώρα από μαχητές πεσμεργκά του KDP.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ερντογάν Αλτάν από το πρακτορείο Μεσοποταμία, μετά από την παραχώρηση στην ΜΙΤ και στις ΤΕΔ του τζαμιού στο χωριό Κιργιαντέρ της περιοχής Ρεκάν, διέρρευσαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται πεσμεργκά να βρίσκονται πέριξ αλλά και στις σκοπιές γύρω από το τζαμί.


Χωρικού του Κιργιαντέρ που είδαν το τζαμί τους να μετατρέπεται σε στρατιωτική βάση, αντέδρασαν.

ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ

Χωρικού του Κιργιαντέρ λένε πως δεν είναι δυνατόν να αποδεκτούν αυτή την κατάσταση: Επί πολλά χρόνια στο χωριό μας λειτουργούσε ένα μικρό τζαμί. Πέρσι με βοήθεια από φιλάνθρωπους και με θυσίες από τους κατοίκους του χωριού , φτιάξαμε ένα νέο τζαμί. Αλλά μετά από την αντίσταση που παρουσιάστηκε σε Σελαντίζε, Σίργε και Ντέραλοκ, καταλήφθηκε από την ΜΙΤ με βοήθεια από το PDK και χρησιμοποιείται ως βάση. Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε αυτό. ¨

Οι χωρικοί ανέφεραν πως το τζαμί δεν χρησιμοποιείται μόνο από κατοίκους του χωριού. Οι χωρικοί κάνουν έκκληση να τερματισθεί αυτή κατάσταση και δηλώνουν: ¨Έρχονται στο τζαμί ταξιδιώτες που περνάνε από τον δρόμο όπως και χωρικοί από τους πέριξ οικισμούς. Αλλά τώρα το χρησιμοποιούν ως βάση η ΜΙΤ και ο τουρκικός στρατός. Και αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο είναι πως οι πεσμεργκά φυλάνε και σκοπιές πέριξ του τζαμιού¨.


https://www.artigercek.com/haberler/koy-camisi-tsk-tarafindan-askeri-usse-cevrildi

11/2/2019

Σχ,tourkikanea.gr: Άρα αντίστοιχα αν χρειαστεί και ο ελληνικός στρατός, σε περίοδο επιχειρήσεων θα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τζαμί (φυσικά και εκκλησία) για τις επιχειρησιακές του ανάγκες.

Έχει κανείς αντίρρηση ;

stoxos.gr

https://katohika.gr/ellada/giafto-lyssaksane-na-tous-chtisoume-osa-perissotera-kai-do-mit-kai-t-e-d-chrisimopoioun-os-stratiotiki-vasi-ena-tzami/?fbclid=IwAR0ociY66Sfp0UhhbDdBvBjEQyA_ZBey7yxQRf0IYxdT7-iT5ttLMztoI_Y

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια