Σήμερα ψηφίζουν οι 153 «πρόθυμοι» το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ




Στις 10 το πρωί ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από την Ολομέλεια της Βουλής μετά την έγκριση του σχεδίου νόμου κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας το απόγευμα της Πέμπτης.

Το πρωτόκολλο αναμένεται να ψηφιστεί από 153 «πρόθυμους» που αποτελούνται από:


– τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
– τους «πρόθυμους» Σπύρο Δανέλλη, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο, που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

– του βουλευτές του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη και τον διαγραφέντα από την ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Θανάση Θεοχαρόπουλο

Οι τελευταίοι τέσσερις βουλευτές θα αναλάβουν να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί από το γεγονός ότι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις δεν θα ψηφίσουν το πρωτόκολλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Στη συζήτηση της Πέμπτης ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε με τακτική «μόνος εναντίον όλων» βάλλοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αλα καρτ δημοκρατικές ευαισθησίες και υποστήριξε πως η ΝΔ είναι υπερ της σύνθετης ονομασίας. Αναφερόμενος στην κυρία Ελενα Κουντουρά είπε πως αντάλλαξε την ψήφο της για την Συμφωνία των Πρεσπών με την υπουργική της καρέκλα ενώ χαρακτήρισε τον Βασίλη Κόκκαλη ως “total blue electric” λόγω των στιλιστικών του επιλογών.

«Αυτή η συνεδρίαση όπως και η αυριανή αποκαλύπτουν το παράλογο της ιστορίας» είπε στην έναρξη της ομιλίας του για να συνεχίσει «μου θυμίζει ένα σύνθημα στους τοίχους κατά την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ που έλεγε «το να πολεμάς για την ειρήνη είναι σαν να βιάζεις για την παρθενία». Εμείς καταψηφίζουμε το πρωτόκολλο γιατί είναι προϋπόθεση ενεργοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών που εμείς θεωρούμε προδοτική καθώς παραχωρεί τον όρο Μακεδονία. Το παράξενο είναι ότι κύριος υποστηρικτής της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνεργαστήκαμε και πολλές φορές αντιμετώπισα την κριτική των βουλευτών του για το ΝΑΤΟ. Σήμερα τους βλέπω να μάχονται υπερ του ΝΑΤΟ. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει τους ίδους».

Αναφερόμενος στα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση σχολίασε «αυτοί πάντα ήταν δεξιότερα από εμένα και σήμερα αποτελούν το αριστερό άνοιγμα της κυβέρνησης».

Τέλος, είπε ότι είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το πρωτόκολλο και πως επιμένουν στην σκληρή γραμμή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά το γεγονός – όπως υποστήριξε – ότι ο Πρόεδρος της Βουλής μεθοδεύει την διάλυση της ΚΟ.

protothema.gr
https://katohika.gr/ellada/simera-psifizoun-oi-153-prothymoi-to-protokollo-entaksis-ton-skopion-sto-nato/?fbclid=IwAR0X-tT7f3tCRsgnN_5odhDBr6WMjklai02GmHvF8Vnk_QZkYiHFhO6WWxE

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια