Θέλεις να μπεις στην ΠΓΔΜ; Υποχρεωτικά θα δηλώνεις στα σύνορα: Πηγαίνω στη Μακεδονία!








Τα κρούσματα είναι πολλά και επιβεβαιωμένα από συμπολίτες μας που επισκέπτονται την ΠΓΔΜ.
Τον τελευταίο καιρό και υπό το φως των συμφωνηθέντων στις Πρέσπες, όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνονται οι γείτονες
τη συμφωνία από τον πρωθυπουργό τους Ζόραν Ζάεφ, έως και τα κρατικά τους όργανα, οι Σκοπιανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί υπάλληλοι στα σύνορα απαιτούν από τους Έλληνες, προκειμένου να τους επιτρέψουν τη διέλευση, να δηλώνουν ότι "επισκέπτονται τη Μακεδονία"!



Είναι μια συμπεριφορά πρωτόγνωρη από τους Σκοπιανούς που ακόμα και στα χρόνια της έντασης στις σχέσεις των δυο χωρών (περίοδος εμπάργκο) απέφευγαν να δημιουργούν παρόμοια προβλήματα.
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως οι καταγγελίες Ελλήνων πολιτών είναι πολλές και εξ αυτού τεκμαίρεται ότι η προκλητική αυτή συμπεριφορά δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια κάποιου ή κάποιων θερμόαιμων κρατικών υπαλλήλων
της γειτονικής χώρας, αλλά συγκροτημένη κρατική πολιτική.
Ο επισκέπτης λοιπόν στα σύνορα ερωτάται που πηγαίνει: Κι αν απαντήσει: "Στα Σκόπια", τότε ο αστυνομικός της ΠΓΔΜ τον προειδοποιεί πως αν δεν πει: "Πηγαίνω στη Μακεδονία" δεν μπορεί να εισέλθει στην χώρα του!
Ουσιαστικά με τη στάση τους αυτή οι Σκοπιανοί δηλώνουν πως αντιλαμβάνονται τη συμφωνία των Πρεσπών ως ένα προανάκρουσμα όσων επίκεινται. Και διαλύουν κάθε αμφιβολία ή κάθε ψευδαίσθηση ότι οι Πρέσπες θα αποτελέσουν την απαρχή της καλυτέρευσης των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες και στους δυο λαούς.
Το ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς αφιερώνεται στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να αντιληφθούν,
επιτέλους, που οδηγείται η χώρα μετά τη συμφωνία.
Τέλος, αφιερώνεται και στους αφελείς Έλληνες πολίτες που συντηρούν την οικονομία της γειτονικής χώρας επιλέγοντάς την για τις αγορές και -κυρίως- για την "ψυχαγωγία" τους στα καζίνο.

http://www.eidisis.gr/topika-nea-toy-n-kilkis/theleis-na-mpeis-stin-pgdm-ypoxreotika-tha-diloneis-sta-synora-pigaino-sti-makedonia.html?fbclid=IwAR0cECxr3l-fbrtRaFWUPSaf2ib2imW70h09_zmgOJRiG8uxVnoleTDa74Y

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια