ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΛΑ…ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ;





Με μια σκληρή ανακοίνωση του το αμερικανικό Πεντάγωνο υπογράμμισε ότι δεν θα δεχτεί καμία επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σε περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, στην βόρειο Συρία, όπου υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες.

Παρ όλα αυτά σήμερα
τα τουρκικά κανάλια δείχνουν εικόνες από συγκεντρώσεις τουρκικών δυνάμεων έτοιμες να επιτεθούν ανατολικά του Ευφράτη όπου βρίσκονται οι θέσεις των Κούρδων, αλλά και αμερικανικές βάσεις. Η επίθεση όπως αναφέρουν θα γίνει συγχρόνως από πέντε πλευρές

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Turkish Defense Industry Summit το οποίο έλαβε χώρα στο Beştepe Presidential Palace Complex στην πρωτεύουσα της Άγκυρας ο Erdoğan είπε πως είναι ώρα να γίνει πραγματικότητα η απόφαση της Τουρκίας να διαλύσει τις τρομοκρατικές ομάδες ανατολικά του Ευφράτη, αναφερόμενος στις περιοχές που ελέγχονται από τις μονάδες
των Κούρδων People’s Protection Units (YPG) στην ανατολική Συρία
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτή την περιοχή κατοικήσιμη και ειρηνική», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχουμε τελειώσει τις ετοιμασίες μας»
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (σ.σ. οι συμμετέχοντες) υπογράμμισαν ότι η κύρια απειλή για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία προέρχεται από τη (κούρδο-)τρομοκρατική δομή ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.


Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν αναγνωρίζουν το YPG ως τρομοκρατική οργάνωση καταστρέφει την παγκόσμια προσπάθεια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι σαφές ότι αναφέρονταν στις ΗΠΑ οι οποίες χαρακτηρίζουν την κουρδική οργάνωση «σύμμαχο»

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η παρουσία του YPG κοντά στα σύνορά της υπονομεύει την εθνική ασφάλεια. Νωρίτερα φέτος, πραγματοποίησε επίθεση εναντίον της
κουρδικής πολιτοφυλακής στο Αφρίν. Η Άγκυρα παράλληλα έχει σε εξέλιξη επιχείρηση εναντίον των κουρδικών οχυρών στο βόρειο Ιράκ.

Είναι σαφές ότι η επιχείρηση της Άγκυρας έχει ως στόχο την εκδίωξη των Κούρδων από όλη την συνοριογραμμή της Τουρκίας με Συρία και Ιράκ.

Εν μέρει πρόκειται για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτά είναι εδάφη άλλων κρατών τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να επιστραφούν.

Πάντως πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα είναι ουσιαστικά… «γαβγίσματα σκύλου» που δεν πρέπει να τον φοβάται κανείς.
nikosxeiladakis.gr

https://hellas-now.com/apo-pente-simeia-tha-anapsei-fotia-o-erntogan-alla-poion-tha-kapsei/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια