Γαβρόγλου: «Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις»






Μόνο ένα 13% των μαθητών συμμετείχε στις καταλήψεις, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σιγοντάρισε την ΧΑ στην καπηλεία αυτών των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός
σήμερα που η ΝΔ είδε την χαμηλή συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων διέρρευσε μέσω κύκλων του προέδρου της ότι η ΝΔ δεν στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις. Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου δεν καταγγείλαμε τις διαμαρτυρίες και δεν είπαμε τίποτε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Αυτό που καταγγείλαμε είναι η καπηλεία τους και δεν επιτρέπεται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να μην καταγγέλλουν ότι προσπαθεί να καπελώσει τις κινητοποιήσεις ένα ναζιστικό κόμμα. Αυτό εμείς καυτηριάσαμε από την πρώτη στιγμή, σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν χαρίζει τους μαθητές στην ΧΑ.

Αναφερόμενος στο εκκλησιαστικό ο κ. Γαβρόγλου
είπε ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διασφαλίσει με νόμο ότι οι ιερείς θα συνεχίσουν να έχουν τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα καταργηθεί καμία οργανική θέση. «Επίσης ο νόμος θα διασφαλίσει και όλα τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Άλλωστε οι ιερείς δεν είναι τυπικά δημόσια υπάλληλοι απλά πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών» τόνισε ο κ.Γαβρόγλου.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο της επιτροπής για την αναθεώρηση του συντάγματος αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί σε σχέση με το άρθρο 3 του συντάγματος.

Δείτε το βίντεο (μετά το 6:12)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια