Το σχέδιο Τσίπρα: Κάλπες με «ιερό deal», δόγμα Πολάκη και προσλήψεις



-


Πολλές και ενδιαφέρουσες εξομολογήσεις έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξαν μυστικές διαβουλεύσεις και ζυμώσεις με την Εκκλησία που κράτησαν για περισσότερο από τρία χρόνια
προκειμένου να οδηγηθούμε στη συμφωνία, που όμως προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στον κλήρο και αντιδράσεις από πολλούς μητροπολίτες.


«Ακόμη και κάποιος άθρησκος, μπορεί να πιστεύει στα θαύματα της βούλησης.
Έχουμε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση.
Είναι θαύμα όταν μετά από 79 χρόνια βρίσκεις μία λύση προωθητική.
Αυτό το «θαύμα» είχε προεργασία 3 χρόνια.
Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε βάλει κάτω τις επιτροπές μας» σημείωσε.


Παράλληλα, η προαναγγελία 10.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο έγινε πλέον επίσημη εξαγγελία, καθώς στη συνέντευξη έδωσε και χρονοδιαγράμματα.
Όπως είπε, εντός του 2019 θα προκηρυχθούν οι προσλήψεις των 10.000 δημοσίων υπαλλήλων σε θέσεις που θα προκύψουν έπειτα από την προωθούμενη συμφωνία κυβέρνησης και Εκκλησίας.


«Κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, αναγνωρίζουμε ότι πήραμε περιουσία από την Εκκλησία σε χαμηλότερο τίμημα. Και για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη θα δίνουμε ένα επίδομα για τη μισθοδοσία των κληρικών.

Και η εκκλησία θα αναγνωρίζει πως δεν έχει καμία αξίωση από την περιουσία και θα αποδεσμεύσει τους ιερείς από το μισθολόγιο.
Και απελευθερώνονται 10.000 θέσεις από το Δημόσιο ώστε να κάνουμε προσλήψεις εκεί που χρειάζεται το Κράτος (…) Θα προκηρυχθούν άμεσα από το 2019 ώστε να αρχίσουν να πληρώνονται αυτές οι θέσεις από το 2020».


Παράλληλα εξήγησε την πρόθεσή του να προσχωρήσει στο «δόγμα Πολάκη» για τη Δικαιοσύνη, που περιλαμβάνει τις φυλακίσεις των πολιτικών του αντιπάλων.
«Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προσχωρώ σε αυτό το δόγμα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που, τις προηγούμενες εβδομάδες, είχε κάνει λόγο για την ανάγκη να βάλει φυλακή η κυβέρνηση πολιτικούς αντιπάλους προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή της. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η εν λόγω δήλωση παρερμηνεύτηκε από τον κόσμο.


«Είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει μόνο οικονομική ανάσα αλλά να δει την ταχύτατη εφαρμογή της δικαιοσύνης.
Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανέναν φυλακή αλλά αναδεικνύουν υποθέσεις και δίνουν στοιχεία δίνοντας κλίμα ελευθερίας στους δικαστικούς λειτουργούν για να πράξουν το καθήκον τους, όπως ο νόμος ορίζει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Ιδιαίτερα αμήχανος ήταν ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της απάντησής του αναφορικά με τους ισχυρισμούς Καμμένου περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον δισεκατομμυριούχο, Τζορτζ Σόρος.
Ο πρωθυπουργός κοιτούσε σε διαφορετικά σημεία
με αμηχανία.
Η απάντησή του δεν είχε ξεκάθαρη ενώ δεν μπορούσε να απαντήσει με σαφήνεια και για τη θέση του συγκυβερνήτη του, Πάνου Καμμένου.


«Δεν ξέρω αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την κυβέρνηση.
Ξέρω ότι δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην κανονικότητα.
Θα καταψηφίσει την Συμφωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο πάντως οδήγησε σε παραίτηση, πλέκοντας το εγκώμιο και του… Γιώργου Παπανδρέου. Χαρακτηριστικά είπε ότι ο Νίκος Κοτζιάς ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στην εξωτερική πολιτική, κάτι που είχε να γίνει από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου.


Κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του για την υπόθεση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Αναλώθηκε στο να σχολιάσει πως «η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει.
Ζητήσαμε την άμεση διελεύκανση της υπόθεσης αυτής», ενώ φάνηκε να τον ενδιαφέρει μόνο να μην χαλάσει η σχέση της Ελλάδας με τη γειτονική Αλβανία.
Προσπέρασε, δε, και το σχόλιο του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, αναφορικά με το περιστατικό.


http://www.epilekta.com/2018/11/deal.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια