Πανέτοιμοι για Brexit οι Βρετανοί – Την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την Ευρώπη που βυθίζεται!





Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έλαβε τη συναίνεση του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το σχέδιο συμφωνίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit), όμως τώρα πρέπει να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο να το εγκρίνει – Αντιμέτωπη με πιθανή ψηφοφορία δυσπιστίας – Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο της συμφωνίας

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου η Μέι
είπε ότι το σχέδιο συμφωνίας του Brexit είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία.

Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε και ότι η συμφωνία είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον.


Πρόσθεσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο, είπε τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία με δήλωση της στο κοινοβούλιο.
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο συμφωνίας του Brexit.

Δείτε τις δηλώσεις της Μέι αμέσως μετά τη λήξη των διαπραγματεύσεων:




Το σχέδιο συμφωνίας τερματίζει την εύκολη πρόσβαση της Βρετανίας στις χρηματοοικονομικές αγορές της ΕΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε μια συμφωνία που θα δίνει στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου ένα βασικό επίπεδο πρόσβασης στις χρηματαγορές του μπλοκ μετά το Brexit.

Η συμφωνία θα βασίζεται στο υπάρχον σύστημα πρόσβασης στην χρηματαγορά της ΕΕ γνωστή ως «ισοδυναμία», μια αποδυναμωμένη σχέση που αξιωματούχοι των Βρυξελλών τόνιζαν από την αρχή ότι είναι ο καλύτερος διακανονισμός που η Βρετανία μπορεί να αναμένει.

Μια τέτοια συμφωνία θα δίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα παρόμοιο επίπεδο πρόσβασης στην ΕΕ όπως αυτή έχουν μεγάλες αμερικανικές και γιαπωνέζικες εταιρείες, συνδέοντας την παράλληλα με πολλούς κανόνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τα χρόνια που ακολουθούν.

«Δεσμεύσεις στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας, της ακεραιότητας της αγοράς, την προστασία επενδυτών και στον θεµιτό ανταγωνισμό, και παράλληλα σεβασμός στα κανονιστικά συστήματα των μερών, την αυτονομία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων και τη δυνατότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις ισοδυναμίας όσον αφορά το δικό τους συμφέρον», υπογραμμίζε το κείμενο του σχεδίου συμφωνίας, 585 σελίδων,
που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Επιπρόσθετα, Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέληξαν σε μια λύση για την αποτροπή σκληρών συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.

Με βάση το κείμενο της συμφωνίας, κάθε τέτοια συμφωνία περιφρούρησης, που θα δει τη Βρετανία και την ΕΕ να εγκαθιδρύουν ένα ενιαίο τελωνειακό έδαφος, θα είναι προσωρινή και οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να πετύχουν μια συμφωνία για τις μελλοντικές του σχέσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 για να εξασφαλίσουν ότι μια περιφρούρηση δεν θα είναι απαραίτητη.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια