ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ποιοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος




Τελικά το Τέλος Επιτηδεύματος των 650 ευρώ, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση για όσους απλά δεν κόβουν ούτε ένα Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών, αφού σε αντίθεση με τις αρχικές εντυπώσεις, οι λεπτομέρειες της επίμαχης τροπολογίας κάνουν τη διαφορά.



Η διάταξη της απαλλαγής, πέρα από τους αγρότες «αγκαλιάζει» και όσες επιχειρήσεις, ακόμα κι ατομικές,
βρίσκονται σε αδράνεια κι αυτός ακριβώς ο όρος δημιούργησε λανθασμένα την εντύπωση, ότι όποιος ελεύθερος επαγγελματίας έχει «μπλοκάκι» που απλώς δεν χρησιμοποιεί, θα πάψει να πληρώνει το χαράτσι του Τέλους Επιτηδεύματος. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία, η «αδράνεια» πρέπει να δηλωθεί στην εφορία ως προσωρινή παύση εργασιών.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για χιλιάδες «μπλοκάκηδες», που απλώς δεν κόβουν Δελτίο; Ότι για να απαλλαγούν από το βάρος των 650 ευρώ θα πρέπει να δηλώσουν στην εφορία τους ότι είναι σε «αδράνεια». Αυτό που πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί είναι ότι δεν αρκεί να μην έχουν «κόψει» Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών, αλλά
δεν θα πρέπει και να έχουν λάβει κάποιο τιμολόγιο στη διάρκεια της χρήσης.

Εν αναμονή διευκρινιστικής εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπρόθεσμη δήλωση αδράνειας συνεπάγεται πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο προφανώς είναι προτιμότερο από το χαράτσι των 650 ευρώ. Ως τώρα, η φορολογική νομοθεσία απάλλασσε από το Τέλος Επιτηδεύματος μόνο όσους έχουν κάνει διακοπή εργασιών κι όχι όσους έχουν δηλώσει αδράνεια.

https://mknews.eu/2018/11/22/diavaste-poioi-kai-pos-mporoyn-na-apallagoyn-apo-to-charatsi-toy-teloys-epitideymatos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια