Τον ήθελαν νεκρό – Δύο μήνες παρακολουθούσαν τον Κατσίφα οι Αλβανοί





Όλο και περιπλέκεται η υπόθεση της δολοφονίας του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι γονείς και η αδελφή του βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για να καταθέσουν, μετά από τις καταγγελίες τους για στοχοποίηση του θύματος και εκφοβισμό από τις αλβανικές αρχές μήνες πριν τον θάνατό του.

Οι γονείς του τα κατέθεσαν όλα αυτά, στο τελωνείο της Κακαβιάς, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
στον οποίο έδωσαν κατάθεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.


Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν πως λίγα εικοσιτετράωρα πριν την συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατό του, ο 35χρονος Κωνσταντίνος είχε κληθεί να παρουσιαστεί σε αστυνομικό τμήμα για να του γίνουν συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες που είχε τοποθετήσει στο χωριό.

Οι μαρτυρικές αυτές καταθέσεις εντάσσονται στην προκαταρκτική εξέταση που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων Αργύρης Δημόπουλος.

Άγνωστο ακόμα παραμένει πότε ακριβώς θα επιστραφεί η σορός στους οικείους του Κωνσταντίνου, με πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εντός της ημέρας. Οι γονείς του, μέσω του προξενείου, ζήτησαν να κινηθούν οι διαδικασίες, αν και οι αρχές απαίτησαν τη φυσική τους παρουσία.

«Ήταν λιοντάρι όπως αποδείχτηκε. Αψηφούσε τον θάνατο, αψηφούσε τα πάντα, δεν έχει κάνει τίποτα τραγικό, δεν πείραξε κανέναν, δεν σκότωσε κανέναν… Ήταν Έλληνας
παραπάνω από τους άλλους.
Ήταν πολύ ευσεβής, πήγαινε στο μοναστήρι, έφτιαχνε σταυρούς, πήγαινε στα εκκλησάκια, βοηθούσε όπου μπορούσε” λέει συγκινημένη η αδερφή του ομογενούς και ξεσπά για τις πρακτικές των κομάντο:
«Δεν μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια Ελλήνων και να φέρονται με αυτόν τον ρατσιστικό, βίαιο, απαράδεκτο, παράνομο τρόπο. Μπήκαν οι κομάντο στο σπίτι να τρομοκρατήσουν τη μάνα μου ότι θα της φέρουν το παιδί νεκρό. Έστρεφαν τα όπλα πάνω στους γονείς μου. Ήταν εκτέλεση…” .
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
Tην ίδια στιγμή, ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόνισε πως «είναι πρωτόγνωρο να συρράπτονται τα τραύματα νεκρών. Τα τραύματα νεκρών είναι σημαντικά στην αναγνώρισή τους
για να διαπιστώσουμε πολλά πράγματα είτε μέσω χημικών αναλύσεων είτε από τη μορφολογία και τις αλλοιώσεις στο εσωτερικό τους. Είναι πρωτόγνωρο να έχουμε συρραφή σε νεκρό! Συρραφή τραυμάτων έχουμε μόνο σε ζώντες”.
Σημείωσε ότι «η απόσταση των 25 μέτρων είναι μόνο κατά δήλωση των Αλβανών. Θα μπορούσε να διαπιστωθεί η απόσταση από την ανάλυση που θα γίνονταν τόσο στη μορφολογία των τραυμάτων όσο στη διάμετρό τους όσο και στις αλλοιώσεις που προκάλεσαν κατά τη διέλευσή τους από το σώμα”.

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τον πυροβόλησαν ένα ή δύο όπλα, του ίδιου διαμετρήματος, αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν και να φωτογραφηθούν κάλυκες περιμετρικά του σημείου που πυροβολήθηκε το θύμα, ώστε να συμπεράνουμε ότι κι εκείνος πυροβολούσε” σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης και πρόσθεσε ότι «ανέφεραν ότι το όπλο του ήταν άδειο, οπότε συμπεραίνουμε ότι σηκώθηκ
ε όρθιος και ήξεραν ότι δεν είχε άλλες βολές και παρά ταύτα τον πυροβόλησαν. Αυτή είναι μια αρχική προσέγγιση. Βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική αλλοίωση στοιχείων. Πρέπει να εξεταστούν και τα ρούχα που φορούσε”.
Όσον αφορά στο γεγονός ότι αντί να τον συλλάβουν τον σκότωσαν και κυρίως γιατί δεν τον τραυμάτισαν στα πόδια ο κ. Ραυτογιάννης σημείωσε: «Βλέπουμε δύο πυροβολισμούς στην καρδιακή χώρα, στη ζωτικότερη περιοχή του σώματος, που σημαίνει ότι οι πυροβολισμοί αυτοί αν ισχύει η απόσταση ήταν στοχευμένοι και μάλιστα με διόπτρα”.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια