Διευθύντρια ΜΚΟ διδάσκει σε μετανάστες πώς να ξεγελούν τους συνοριοφύλακες (Βίντεο)





Διευθύντρια μιας ΜΚΟ καταγράφηκε σε βίντεο να εξηγεί πώς συμβούλευε πρόσφυγες και μετανάστες να υποκρίνονται κατά τη διαδικασία ελέγχου ώστε να περνούν τα σύνορα της Ελλάδας.


Υψηλόβαθμο
στέλεχος μιας ΜΚΟ που βοήθησε πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι εκπαίδευε συστηματικά αιτούντες άσυλο να περνούν τη διαδικασία ελέγχου υποδυόμενοι ότι έχουν υποστεί διώξεις.

Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Advocates Abroad, η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, καταγράφεται σε βίντεο — ντοκουμέντο να συζητά ανοιχτά πώς τους διδάσκει να ψεύδονται μπροστά σε συνοριοφύλακες. Το βίντεο δημοσίευσε η ακτιβίστρια της δεξιάς και συγγραφέας, Lauren Southern, και θα συμπεριληφθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Στο βίντεο,
η Ricker ακούγεται να περιγράφει ότι η οργάνωση παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των οποίων διδάσκονται πώς να φέρονται στις συνεντεύξεις με τους υπευθύνους στα σύνορα.

«Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία… γι' αυτούς ώστε να περάσουν, πρέπει να υποδυθούν τον ρόλο τους στο θέατρο», ακούγεται να λέει.

Η ίδια ακούγεται να αποκαλεί το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) ως «εντελώς ηλίθιους» (f…ing stupid) και να περιγράφει τη διαδικασία που η οργάνωση ανέπτυξε για να τους εκμεταλλεύεται στη διαδικασία ελέγχου (screening).

Μια μέθοδος που διδάσκει σε μετανάστες είναι να εκμεταλλεύονται τη χριστιανική συμπόνοια στην Ελλάδα όπου η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι η κυρίαρχη, με το πρόσχημα ότι διώχθηκαν επειδή ήταν Χριστιανοί. Περιγράφει, μάλιστα, να τους λέει πώς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς κάτι τέτοιο φανερώνει «τιμιότητα».


Με τη δημοσίευση του βίντεο, η οργάνωση έγραψε στο Twitter πως περιήλθε σε γνώση της ένα βίντεο που «δείχνει μία έντονα επεξεργασμένη εκδοχή ανεπίσημης συζήτησης που καταγράφηκε μυστικά και δίχως άδεια».

Έκτοτε, όμως, οι σελίδες της οργάνωσης σε Twitter και Facebook με πάνω από 140.000 followers, διεγράφησαν.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 2016 βοηθούσε στην ενσωμάτωση μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Στον ιστότοπό της, η Advocates
Abroad ισχυρίζεται πως έχει βοηθήσει 15,000 μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα και πάνω από 2.500 εκτός Ελλάδας.

Με τις τακτικές που φέρεται να ακολουθούσε η συγκεκριμένη εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ, πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι πρόσφυγες που υποχρεώνονταν να «ανταγωνιστούν» ανθρώπους που προέβαλαν ψευδείς ισχυρισμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι η «σχολή υποκριτικής» της Ricker δίδασκε να υιοθετούν τα συναισθήματα ανθρώπων που είχαν υποστεί τραυματισμό.

Η Lauren Southern ισχυρίζεται, τέλος, πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει ήδη σχολιάσει την καταγραφή εκφράζοντας την «ανησυχία της για τις αναφορές».
https://sputniknews.gr/kosmos/201811131379909-mko-metanastes-sunoriofulakes/?fbclid=IwAR2y8-8b9HDDe24FiwI98IbnMhGep5YEOQa-RwgbmcdiySxykisARKJ5WEo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια