Το ωστικό κύμα από την εξέγερση των Κίτρινων Γιλέκων ήταν τέτοιο που έπληξε ως και την κτήση της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό τη νήσο Ρεϋνιόν: μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ...





... έκλεισαν σχολεία/Πανεπιστήμια, αεροδρόμια, αφού κάηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατήθηκαν καταστήματα κ.α ΦΩΤΟ


Το παράδειγμα της Ρεϋνιόν..
Όταν οι αποικίες εξεγείρονται….
Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε το γαλλικό καθεστώς….

Τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία συνεχίζουν για 4η ημέρα την κινητοποίησή τους κυρίως με μπλοκάρισμα αυτοκινητοδρόμων
και μεγάλων δεξαμενών/αποθηκών καυσίμων. Για το Σάββατο έχουν προγραμματίσει μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι..H κρίση πάντως έφτασε πολύ μακριά…….
Αυτοκίνητα κάηκαν καταστήματα πυρπολήθηκαν οδηγοί εκβιάστηκαν και λιθοβολήθηκαν : η νύχτα για μια ακόμη φορά σημαδεύθηκε από επεισόδια και ο νομάρχης Amaury de Saint-Quentin της νήσου Ρεϋνιόν* στον Ινδικό Ωκεανό που ανήκει στη Γαλλία αυτή την Τρίτη επέβαλε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στους δήμους του νησιού. Ως την Παρασκευή τουλάχιστον θ΄απαγορεύεται η κυκλοφορία στους μισούς δήμους του νησιού από τις 21 h το βράδυ ως τις 6 h το πρωί.
Όλα τα σχολεία, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως τα πανεπιστήμια όσο και οι τοπικές διοικήσεις θα είναι κλειστές την Τρίτη. Ακυρώθηκαν σχεδόν οι μισές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Το διεθνές αεροδρόμιο Roland-Garros έκλεισε στις 18 h τοπική ώρα ως Τετάρτη πρωί. Σύμφωνα με τη δημαρχεία υπάρχει μια δεκάδα συλληφθέντων και 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Από το Σάββατο δεκάδες αυτοκίνητα κάηκαν σε πολλές πόλεις.
Περί τα 15 καταστήματα λεηλατήθηκαν κι ορισμένα κάηκαν από άτομα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μετά βίας 14 ετών. Συμμορίες νέων εκμεταλλεύθηκε την αναταραχή και κι άρχισε να οργανώνει αποκλεισμό σε μεγάλες οδικές αρτηρίες και ν΄απαιτεί από τους οδηγούς για να περάσουν να πληρώσουν 5 ως 20 ευρώ. Η σύγχρονη κρίση είναι μέρος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων που όπως παντού στη Γαλλία το Σάββατο διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση τιμών σε καύσιμα και την πτώση της αγοραστικής δύναμης.
Τραγική ειρωνεία για την Γαλλική Αυτοκρατορία η επανάσταση αυτή τη φορά ξεκίνησε από την Ρεϋνιόν….

*ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Έχει έκταση 2.512 τ.χλμ. και πληθυσμό 842.767[1] κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2014. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα το Σαιν-Ντενί.Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ.
dimpenews.com





Το διαβάσαμε από το: Το ωστικό κύμα από την εξέγερση των Κίτρινων Γιλέκων ήταν τέτοιο που έπληξε ως και την κτήση της Γαλλίας στον Ινδικό Ωκεανό τη νήσο Ρεϋνιόν: μερική απαγόρευση κυκλοφορίας ... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/blog-post_2620.html#ixzz5XVpKMZtu

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια