Πολυπολιτισμικό πείραμα στη Γερμανία: Βάζουν Γερμανίδες να φορέσουν ισλαμικές μαντίλες





Ορισμένες εθελόντριες γυναίκες γερμανικής καταγωγής προθυμοποιήθηκαν να φορέσουν ισλαμική μαντίλα

και μάλιστα να κυκλοφορήσουν με αυτές για 1 ώρα στους γερμανικούς δρόμους.


Πιο συγκεκριμένα σε ένα…
πολυπολιτισμικό πείραμα που έλαβε χώρα πριν μερικές μέρες στην Γερμανία, μαθήτριες και καθηγήτριες από το Geschwister-Scholl φόρεσαν ισλαμικές μαντίλας, παριστάνοντας για περίπου 1 ώρα τις μουσουλμάνες μετανάστριες.

Με αυτό το πείραμα ήθελαν τόσο να καταγράψουν τόσο τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις που τους άφησε αυτού του είδους η….εμπειρία, όσο και την γενική εντύπωση που έκανε στους γηγενείς η θέα τις ισλαμικής μαντίλας.

«Το ένιωσα πραγματικά να έχει επίδραση πάνω μου, επειδή συνειδητοποίησα πως έχω τον ρατσισμό μέσα στο κεφάλι μου», είπε μπροστά στην κάμερα μία από τις Γερμανίδες που δέχθηκε δοκιμαστικά να κυκλοφορήσει με ισλαμική μαντίλα.




«Νομίζω πως το αισθάνομαι περισσότερο σαν να συγκεντρώνω τα βλέμματα. Είναι κάπως περίεργο», παραδέχθηκε μία μικρότερη σε ηλικία Γερμανίδα.

Μάλιστα το εν λόγω πείραμα δεν θα σταματήσει, καθώς μαθητές και καθηγητές πρόκειται να συνεχίζουν να…συγκεντρώνουν τις εμπειρίες τους αναφορικά με τα φαινόμενα ξενοφοβίας που τυχόν δέχονται οι μουσουλμάνες στην γερμανική κοινωνία.

Το σχολικό αυτό πείραμα όπως ήταν φυσικά εν άφησε ασυγκίνητα τα γερμανικά ΜΜΕ:
el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια