Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ανοίγουμε από το πουθενά ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στην περιοχή, ακόμα και διαμελισμό;
Δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολική αυτή η παρατήρηση, καθώς ολόκληρη η Δύση, ΜΜΕ, κράτη και ιστορικοί, αρχίζουν να πετάνε βόμβες για το μέλλον της περιοχής.
Σκοπός και στόχος η αλλαγή των συνόρων. Έλεγχος των αγωγών και να βγει πάση θυσία η Ρωσία από τα Βαλκάνια.
Mην ξεχνάμε επίσης, πως Σκόπια και Ελλάδα
δημιούργησαν κοινή επιτροπή για την διερεύνηση όλων των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες.
H συγκρότηση της επιτροπής προβλέπεται στο άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόεδρος της επταμελούς ελληνικής ομάδας, ορίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.
Πρόκειται για τα «απόνερα» της περιβόητης συμφωνίας των Πρεσπών, τις προεκτάσεις της οποίας ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει ως κοινωνία, και αποτελεί το αλυτρωτικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μιλάμε για τεράστιες αγεφύρωτες διαφορές στην ιστορία, την θρησκεία και τον πολιτισμό, ανάμεσα σε απογόνους των Κομιτατζήδων και Έλληνες, και αφορούν κυρίως ζητήματα που ανάγονται στις αρχές του 1900, αλλά και πίσω από την αρχαιότητα, τότε που δεν υπήρχε δείγμα Σκοπιανών στα Βαλκάνια.
Με λίγα λόγια η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρεσέντο εθνικής ανυποληψίας, ετοιμάζεται να καθίσει στο σκαμνί για να συζητήσει τι ακριβώς με τους Σκοπιανούς;
Μήπως ότι εδώ και τόσα χρόνια οι «γείτονες» προσπαθούν με το πιο ανέντιμο και εξευτελιστικό τρόπο να οικειοποιηθούν μια τεράστια ιστορία και πολιτισμό της μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας και του Μέγα Αλέξανδρου, τον οποίο παρουσιάζουν ως προπάτορα τους χωρίς να «κοκκινίζουν»;
Υπάρχουν όμως εκτιμήσεις για την σημερινή στάση, που αφορά σχέδιο «σκοτεινών κέντρων” που ανάγονται από την εποχή του εμφυλίου πολέμου και πιο πίσω ακόμη.
Με αυτές τις συζητήσεις κάποιοι φέρνουν σκόπιμα ξανά στην επιφάνεια, σχέδιο που αφορούσε τη σοσιαλιστική «φεντεραλιστική» αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την ένταξή της σε μία ευρύτερη βαλκανική ομοσπονδία, σύμφωνα
με την επίσημη ιστοριογραφία των Σκοπίων, με τις απαρχές διαμόρφωσης ξεχωριστής σλαβικής μακεδονικής συνείδησης.
Σκοπός η δημιουργία εθνικής σλαβομακεδονικής συνείδησης στους πληθυσμούς της ελληνικής Μακεδονίας, και η στρατολόγησή τους για τη δημιουργία μιας ενιαίας ανεξάρτητης Μακεδονίας την οποία ο Τίτο ήθελε όσο τίποτα για να βγει στο Αιγαίο, ενώ τα ίδια σχέδια είχαν και οι Βούλγαροι.
Έδιναν δηλαδή στους Έλληνες κομουνιστές το όνειρο μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας στο πλαίσιο μιας βαλκανικής κομμουνιστικής ομοσπονδίας, για να την αποσπάσουν από το ελληνικό κράτος για τα δικά τους σχέδια.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ιωαννίδης, στις 12 Ιουλίου 1943, υπογράφει στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, με τον αντιπρόσωπο του ΚΚΒ Δασκάλωφ, συμφωνία για κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών για να αποσπασθεί η Μακεδονία από την Ελλάδα και να ενταχθεί στη ΒΚΟ.
Από την άλλη η κομμουνιστική “Μακεδόνικη ταξιαρχία” που συγκροτείται στο τέλος του 1943, με συμμετοχή 850 Ελλήνων θέλει να προσαρτήσει την Ελληνική Μακεδονία στη Γιουγκοσλαβία.
Πρόκειται δηλαδή για συνομοτικές και άκρως αντεθνικές παλιές ιστορίες οι οποίες έχουν μετατραπεί εν έτει 2018, σε ιστορία και μάλιστα επίσημη από τους Σκοπιανούς, και την οποία θα καθίσουμε ως Έλληνες να συζητήσουμε;
Σε παρόμοια περίπτωση που είχαμε με την Τουρκία είχαμε δημιουργήσει κοινή ελληνοτουρκική επιτροπή για την ιστορία, θα θυμίσουμε ότι κάποιοι «Έλληνες» ιστορικοί έγραφαν στα βιβλία μας μετά περί «συνωστισμού» χιλιάδων Ελλήνων Μικρασιατών στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922, για να μην «τραυματιστεί¨ ο εγωισμός των Τούρκων.
Κάτι ανάλογο ενδεχομένως να επιχειρηθεί και εδώ από αυτήν την κοινή ελληνοσκοπιανή επιτροπή, αποστολή της οποίας θα είναι πιθανόν στο τέλος, η αλλοίωση της πανάρχαιας ελληνικής ιστορίας ελέω «οδηγιών» της νέας τάξης πραγμάτων.
Η αποκάλυψη:
Οι 4 τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, επαναφέρουν τον σκληρό πυρήνα του Μακεδονισμού, από την πίσω πόρτα και ταυτόχρονα εισάγουν τον αλυτρωτισμό με ακόμη πιο ευέλικτο τρόπο, είπε στον 98.4 , ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον 98.4.
Μάλιστα παρουσιάζοντας το Κείμενο διακηρύξεως της Αντιφασιστικής Συνέλευσης του 1944 που παραμένει στο Σύνταγμα, αποκαλύπτει εκεί στοιχεία του αλυτρωτισμού.
Ο Άγγελος Συρίγος, εξηγεί ακόμη πως στη Βουλή της γειτονικής χώρας με τροπολογία,
παραποιούν μονομερώς ακόμη και με διάταξη το χρονοδιάγραμμα ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών, που κατά την πλευρά τους θα τεθεί σε ισχύ μετά την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ!
Το κείμενο της διακηρύξεως της Αντιφασιστικής Συνέλευσης αναφέρει μεταξύ άλλων ρητώς τα ακόλουθα:
Λαέ της Μακεδονίας,
Λόγω των προδότων και των αποστατών, το μοιραίο έτος του 1912 σας βρήκε διχασμένους, ματωμένους και αποδιοργανωμένους, και η γη σας χωρίστηκε μεταξύ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Αυτή η επαίσχυντη κατάτμηση της Μακεδονίας επιβεβαιώθηκε το 1919 και εσείς συνεχίσατε να είστε υπό τον ζυγό της καταπίεσης…
Εν όψει των αιώνιων ιδεωδών του λαού της Μακεδονίας, το πρώτο Μακεδονικό Εθνικό Συμβούλιο διακηρύσσει σε ολόκληρο τον κόσμο την δίκαιη και αποφασιστική του φιλοδοξία για την ένωση όλου του μακεδονικού λαού, με βάση την αρχή που βασίζεται στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Αυτό θα θέσει τέλος στην καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματα και θα προσφέρει τις προϋποθέσεις για γνήσια αλληλεγγύη και ειρήνη στους Βαλκανικούς λαούς…
Μακεδόνες υπό τη Βουλγαρία και την Ελλάδα,
Η ενοποίηση ολόκληρου του λαού της Μακεδονίας εξαρτάται από τη συμμετοχή της στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο. Μόνο με την καταπολέμηση του άθλιου φασίστα κατακτητή θα αποκτήσετε το δικαίωμά για αυτοδιάθεση και ένωση ολόκληρου του μακεδονικού λαού στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, η οποία έχει γίνει μια ελεύθερη κοινότητα χειραφετημένων και ίσων λαών.
Είθε ο αγώνας του Μακεδονικού Πεδεμοντίου* να σας υποκινήσει να δώσετε ακόμα σκληρότερη μάχη ενάντια στους φασιστές καταπιεστές! Είθε η πορεία αυτού του τμήματος της Μακεδονίας να γίνει το μονοπάτι σας, αφού είναι το μόνο που οδηγεί στην ελευθερία και την ενοποίηση ολόκληρου του μακεδονικού έθνους!
Είθε η συμμετοχή της στον γενικό αντιφασιστικό αγώνα να δώσει ζωή της αρχές που διακηρύχτηκαν από το
πρώτο Εθνικό Συμβούλιο της Μακεδονίας και να σβήσει τα σύνορα που σηκώθηκαν διαιρώντας αδερφό από αδελφό, Μακεδόνα από Μακεδόνα.
*όπως στην Ιταλία το βασίλειο του Πεδεμοντίου ένωσε ολόκληρη την Ιταλία
Ακούστε το ηχητικό:
0 Σχόλια