Το άγχος είναι μια από τις πιο υποτιμημένες επιδημίες στην σημερινή εποχή. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι βαθιά ριζωμένο στον σημερινό πολιτισμό ο οποίος είναι ουσιαστικά ανελέητα ανταγωνιστικός. Υπάρχουν αναφορές στην Ιαπωνία για ταξιδιώτες που κατέρρευσαν και πέθαναν στον δρόμο.
Θλιβερός κόσμος
για να ζήσεις, έτσι;
Η υπερβολική εργασία θεωρείταιωστόσο εντάξει. Ενώ το να δουλεύετε πολύ εκτιμάται και είναι αναγκαίο στον σημερινό κόσμο πρέπει να ξέρετε πότε να σταματήσετε και να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα για χάρη, της ψυχικής και γενικής υγείας σας.
Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μην συνειδητοποιήσετε καν ότι δουλεύετε υπερβολικά. Έτσι, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα σημάδια ότι ίσως πρέπει να κάνετε ένα απαιτούμενο διάλειμμα!
Μειωμένη σeξουαλική επιθυμία.
Το άγχος σκοτώνει την λίμπιντο. Θα βρείτε πως δεν νιώθετε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τις σeξουαλικές επαφές. Κατά συνέπεια οι ρομαντικές σας σχέσεις θα ελαττωθούν.
Το άγχος είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της Στυτικής Δυσλειτουργίας σήμερα. Ακόμα και στις γυναίκες μπορεί να κάνει τις σeξουαλικές επαφές αδιάφορες ακόμα και οδυνηρές. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει και όλα να επανέλθουν στο φυσιολογικό αλλά θα πρέπει να δουλέψετε για αυτό. Ο αθλητισμός για παράδειγμα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος σας ώστε να προσπαθήσετε να το μειώσετε στην καθημερινή ζωή σας.
Είστε πάντα κουρασμένοι.
Χασμούριεστε στην δουλειά και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στα πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Πάντα κλείνετε το ξυπνητήρι και βρίσκετε δικαιολογίες για να πάτε για ύπνο. Το άγχος κάνει όλα τα συστήματα του σώματος να υπέρ-λειτουργούν. Αυτό σας κάνει να απεχθάνεστε τα πάντα και να θέλετε να μην κάνετε τίποτα άλλο αλλά να πάτε για ύπνο. Για να το θέσω απλά, αποστραγγίζει όλη την ενέργεια σας.
Αλλά δεν μπορείτε και να κοιμηθείτε πραγματικά.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα: παρά το ότι νιώθετε εντελώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νευρικές απολήξεις σας είναι εξουθενωμένες και δεν μπορούν να ξεκουραστούν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπέρ-λειτουργίας των συστημάτων σας. Θα καταλήξετε να σκέφτεστε κάθε τι άσχετο πράγμα ή ένα τραγούδι που σας κόλλησε στο μυαλό όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε.
Είστε άρρωστοι σχεδόν κάθε μέρα.
Μπορεί να είναι το οτιδήποτε από φτέρνισμα έως πονόκοιλο. Αυτό συμβαίνει γιατί το ανοσοποιητικό σας σύστημα προσπαθεί συνεχώς να σας απαλλάξει από το άγχος και την ένταση.
Συνεχώς ξεχνάτε πράγματα.
Πράγματα όπως το που αφήνετε τα κλειδιά, τα βιβλία σας κτλ. είναι ενσωματωμένα στην μνήμη των μυών σας.
Έτσι αυτή η ανάμνηση κάνει τις κινήσεις σας αυτόματες. Αλλά όταν οι νευρικές απολήξεις σας είναι στην τσίτα συνεχώς είναι πιθανό να ξεχνάτε αυτά τα βασικά πράγματα. Αν δεν το ελέγξετε μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια μνήμης ή σε μερική που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
Το στομάχι σας γουργουρίζει κατά καιρούς.
Ή πάντα θα πεινάτε ή δεν θα πεινάτε ποτέ. Αυτό δείχνει πως ο μεταβολισμός σας έχει τρελαθεί. Αυτό είναι πολύ, πολύ κακό. Μόλις ο μεταβολισμός παραστρατήσει είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στην κανονική του πορεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους. Είναι πολύ κακό σενάριο αν το δείτε συνολικά.
Τα πάντα σας κάνουν να αντιδράτε υπερβολικά.
Αυτά που κανονικά δεν σας επηρέαζαν καθόλου σας κάνουν πολύ συναισθηματικούς ή να κλαίτε. Ή να θέλετε να σκοτώσετε κάποιον. Ή και τα δύο. Αλλά τελικά καταλήγετε να μην κάνετε τίποτα και να είστε απαθείς. Και επειδή δεν κάνατε τίποτα νιώθετε ένοχοι γι αυτό. Νιώθετε μια ανακατωσούρα από περίεργα συναισθήματα αλλά ποτέ δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε κανένα.
Νιώθετε πως το μυαλό σας είναι μπλοκαρισμένο.
Και ότι μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Οι αυτοκτονικές σκέψεις δεν είναι ασυνήθιστες όταν είστε αγχωμένοι. Αυτό το έντονο συναίσθημα μέσα στο κεφάλι σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κλειστοφοβικοί
και ότι ασφυκτιείτε επιβαρύνοντας την αϋπνία.
Μπορεί να «ξεχάσετε» να αναπνεύσετε για λίγο και να βρείτε την ανάσα σας λίγο αργότερα.
Και πάλι, αυτό οφείλεται στις εξουθενωμένες νευρικές απολήξεις. Είναι το πρώτο σύμπτωμα της επιληπτικής κρίσης. Αν δεν το ελέγξετε, οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές αργότερα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
https://therapeftis.blogspot.com/2018/11/blog-post_18.html
0 Σχόλια