Η απάτη του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ






Η απάτη του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ
Του Νίκου Ζόμπολα*
Έχει συντελεστεί μια απίστευτη απάτη στην κοινωνική ασφάλιση της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών.
Αναφέρομαι στην μετάβαση του ΤΕΒΕ στον ΟΑΕΕ.


Δεν θα σας ζαλίσω αναφέροντας τεχνοκρατικές λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζοντας αυτές θα σας γράψω το ζουμί,
γνωρίζοντας αναλογιστικά και ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Δεν θα μιλήσω πολιτικά, έχουν ευθύνη όλοι και μάλιστα έχουν ένοχη σιωπή όλοι.

Γνωρίζουν σχεδόν όλοι όσοι ήταν ασφαλισμένοι ότι το πρώην ΤΕΒΕ, λειτουργούσε μικτά αναδιανεμητικά-κεφαλαιοποιητικά με όρους πολύ συγκεκριμένους και θεωρώ σχετικά δίκαιους, αφού ο καθένας έπαιρνε ότι έδινε, πάνω κάτω, με 15 κατηγορίες.
Υπήρχε και μια πρόβλεψη αύξησης κατηγορίας ανάλογα τα χρόνια ασφάλισης.
Ήταν όλα σχεδόν τακτοποιημένα, κανείς δεν «έκλεβε» κανέναν.
Μην ξεχνάμε όμως, ότι μιλάμε για «αυτασφάλιση», υποχρεωτική μεν, αλλά διαχειρίσιμη, και ο καθένας πληρώνει για τον εαυτό του.
Όλα αυτά όμως ξέφυγαν εκτός ελέγχου, μετά το 2009, συσσωρεύτηκαν χρέη,
μείωση τζίρου και αύξηση εισφορών. Τι να πρωτοπληρώσει κανείς.

Κανείς δεν πρόβλεψε και δεν εφάρμοσε «αμνήστευση εισφορών», παρά μόνο δόσεις.
Υπήρξε δε η φοβερή εκμετάλλευση, να σε χρεώνουν εισφορές υγείας αλλά να μην μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις γιατί χρωστάς, πλήρως αντισυνταγματικό.
Η μεγαλύτερη απάτη από όλες έγινε στην μεταφορά του ΤΕΒΕ στον νέο ΟΑΕΕ. Σαν να λέμε, έχεις κάνει συνταξιοδοτικό σε μια ασφαλιστική εταιρία, η οποία κλείνει, συνεχίζεις να πληρώνεις και να χρωστάς αλλά χωρίς κάλυψη, και μάλιστα αλλάζεις και συμβόλαιο με λιγότερες καλύψεις και τα ίδια ασφάλιστρα, με το έτσι θέλω.
Απίστευτα πράγματα.
Μιλάμε για 1,5 εκ κόσμο και μάλιστα εν ενεργεία, παραγωγικό. Τους εγκλωβίζεις, τους δένεις τα χέρια και να μην μιλήσω για χαμένες εισφορές ανύπαρκτων συντάξεων που θα πάρουν όλοι.
Η κατάληξη θα είναι (είναι ήδη) η αδυναμία πληρωμής και η αναγκαστική διευθέτηση του θέματος
από την πολιτική ηγεσία.

Το θέμα είναι ότι είναι όλοι έκθετοι ήδη.
Η στόχευση του άρθρου μου, δεν είναι η τεχνοκρατική ανάλυση, που έχετε βαρεθεί να διαβάζετε, αλλά η δικαιοσύνη και προειδοποίηση ότι δεν είμαστε κουτοί.



Νίκος Ζόμπολας
Στατιστικολόγος-MSc Αναλογιστικής


new-economy.gr





Το διαβάσαμε από το: Η απάτη του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/blog-post_512.html#ixzz5WjpGm24H

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ολα θα τα επιχειρησουν οι κρατικοδιαιτοι δυναστες εκτος απο το σωστο και το πρεπον.Να κοψουν δηλαδη τους μισθους και τις συνταξεις τους και να περιορισουν τα εξοργιστικα τους προνομια εις βαρος των επιχειρησεων.Οι περισσοτερες διαταξεις του πρωην ΤΕΒΕ και ΟΑΕΕ ειναι καταφορα Αντισυνταγματικες και αντιθετες με τα οποια ανθρωπινα δικαιωματα!!! Καμμια μα καμμια ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ δεν υπαρχει με τα ασφαλιστικα ταμεια της κρατικης και κομματικης συνηθως ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ!!!!ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ στον υπερθετικο βαθμο!!!! Γιαυτον τον λογο αλλα και για αλλα θεματα δεν θεσπισαν Συνταγματικο Δικαστηριο!!!! Μετερχονται ολων των υποτιθεμενων(κατ αυτους) κολπων και τεχνασματων για να εξαπατησουν (ετσι πιστευουν) τους Ευρωπαιους αλλα πιο πολυ τα μονιμα θυματα της τυρρανιας τους.Τους Ελληνες πολιτες δηλαδη της ελευθερης ανταγωνιστικης και παραγωγικης οικονομιας.Σχεδον τα εχουν καταφερει.Δεν μιλαω μονο για τα χρονια της μεταπολιτευσης.Μιλαω και για τα χρονια της οικονομικης κρισης. Εχουν περασει στο ευρυ κοινο την προπαγανδα τους.Οτι δηλαδη φταινε ολοι οι αλλοι πλην των ιδιων.Δεν φταινε αυτοι που αρπαζαν τα απιστευτα εφαρπαξ, τις Λουδοβικειες συνταξεις διπλες και τριπλες πολλες φορες στα 45, και τις αργομισθιες σε καθε πτυχη και δομη του δημοσιου.ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ!!!Φταιει ο ιδιωτικος τομεας οχι μονο σχετικα αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.Φταινε οι Ευρωπαιοι ο διαβολος και ο τριβολος.Και οι Γερμανοι βεβαιως βεβαιως!!Οι Ναζι!!Κανενας κρατικοδιαιτος δεν ευθυνεται!!Αυτοι προλεταριοι ηταν με ενα λιγο καλυτερο μισθο.Τους πιανανε με τα προσημειωμενα στα χερια και τους ΑΘΩΩΝΑΝΕ! Για τετοιο κρατος μιλαμε!Παιδεραστες δασκαλοι και δεν απολυονταν ποτε απο το κ..... υπουργειο τους!!Οσετζηδες μισθωνανε τα τραινα και τα λεφτα στην τσεπη!!ΑΙΣΧΟΣ και για ολους μας που ανεχομαστε τετοια καταπτωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή