Θεοδωράκης: Ένας εθνικιστικός αχταρμάς στα στόματα των παιδιών μας



Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις για τη Μακεδονία

Για εποχιακό φαινόμενο, που αυτή τη φορά γίνεται σε μαύρο φόντο αντί για κόκκινο,
κάνει λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις. Ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στο Facebook στηλιτευει τις καταλήψεις και καλεί τους μαθητές να μην δανείζουν τη φρεσκάδα τους σε όσους μυρίζουν μούχλα και φασισμό.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:


«Και να που οι καθιερωμένες χειμωνιάτικες μαθητικές καταλήψεις αποκτούν φέτος χρώμα μαύρο και όχι κόκκινο, όπως είχαμε συνηθίσει!

«Ελλάδα ξύπνα» τους λένε να φωνάζουν - σαν το «Γερμανία ξύπνα» του Χίτλερ.

«
Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία» γράφουν τα πανό - φράση κλεμμένη από τις ομιλίες των Χρυσαυγιτών.
«Η ελληνική νεολαία όπλισε» κραυγάζει η αφίσα, πολεμικής αισθητικής. «Μακεδονία – Κατσίφας – Βόρεια Ήπειρος». «Κατάληψη υπέρ πατρίδος». «Αν είστε Έλληνες θα μας υποστηρίξετε».

Ένας εθνικιστικός αχταρμάς στα στόματα των παιδιών μας – αυτή είναι η προσπάθεια των ψεκασμένων ακροδεξιών.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να βάψουν με τα χρώματα τους την αθωότητα των παιδιών. Άλλες χρονιές έβαζαν - ακόμη και τους μαθητές των δημοτικών - να φωνάζουν εναντίον της Ευρώπης, εναντίον των τραπεζών και υπέρ της αντίστασης και της ανατροπής. Λέξεις παρμένες και αυτές από ομιλίες άλλων αρχηγών.


Οι πολιτικές καταλήψεις στα σχολεία πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Είμαστε αντίθετοι στο καπέλωμα των μαθητών. Και χθες και σήμερα και αύριο. Δεν θέλουμε να παράγουμε ούτε μαύρους, ούτε κόκκινους, ούτε μαυροκόκκινους μπαχαλάκηδες. Όπως είμαστε αντίθετοι και με τους κομματικούς στρατούς στα πανεπιστήμια… Αλλά αυτή η συζήτηση δεν είναι του παρόντος.


Αυτό που σήμερα επείγει είναι να σταματήσει το κακό. Θα γίνω συγκεκριμένος. Οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι τοπικοί βουλευτές και όλα τα πρόσωπα με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να ενεργοποιηθούν. Πρέπει να ασκήσουν όλη την επιρροή τους στους γονείς και τους καθηγητές οι οποίοι θα εξηγήσουν στους μαθητές ότι δεν πρέπει να γίνονται στρατιώτες κανενός. Να μην δανείζουν την φρεσκάδα τους και την νεανική τους επαναστατικότητα σε αυτούς που μυρίζουν μούχλα και - επί του προκειμένου - φασισμό».https://www.protothema.gr/politics/article/842822/theodorakis-enas-ethnikistikos-ahtarmas-sta-stomata-ton-paidion-mas/?utm_source=rss&fbclid=IwAR11i3awbTfjvNrsqm_sACtlWC3AfK8pXlbIWUD8-ibMeFTIrG_nOTguQ4o

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια