«Αντάρτικο» Μιχελογιαννάκη Στον ΣΥΡΙΖΑ – «Γιατί Να Αναθεωρηθεί Το Αρ. 3 Όταν Στην Ελλάδα Το 95% Είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;»





Το πρώτο «αντάρτικο» στα προς αναθεώρηση άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον βουλευτή Ηρακλείου του κυβερνώντος κόμματος Γιάννη Μιχελογιαννάκη.


Με γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης ζητεί να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 3 που αφορά την εκκλησία και επίσης συμφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρει στην δήλωσή του:

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα
είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το αρ. 3 όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Γιατί να αναθεωρηθεί μια πραγματικότητα όταν μέχρι τώρα είναι αποδεδειγμένο και εμπράκτως ότι σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου πνεύμα θρησκευτικού ρατσισμού από τους Ορθόδοξους;»

Μάλιστα στο θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων ο κ´ Μιχελογιαννάκης φαίνεται να υιοθετεί την λογική που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

«Το Άρθρο 16 απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί άραγε;

Δεν λυπούμαστε το κόστος και την ταλαιπωρία των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό;

Δεν λυπούμαστε όταν 18 ετών
παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν στο εξωτερικό, σε χώρες με αντίξοες συνθήκες?

Αφού επιτρέπεται το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, γιατί να μην επιτρέπεται και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

Αφού έχει αποδειχτεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμίζονται με την συνύπαρξη ιδιωτικών, γιατί τότε η απαγόρευση;

Μήπως η έρευνα που θα κάνουν οι Έλληνες φοιτητές θα δίνει αποτελέσματα που θα ωφελούν την πατρίδα μας;

Αφού μεταπτυχιακά και διδακτορικά οδηγούν του Έλληνες στο εξωτερικό, μήπως θα μπορούσαν να γίνονται και στην Ελλάδα, οπότε και οι επιστήμονές μας θα μένουν εδώ και θα έχει όφελος και η Ελλάδα
από την αξιοποίηση της γνώσης;

Ο κύριος Μιχελογιαννάκης όπως φαίνεται είναι αποφασισμένος να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή του ΣυΡιζΑ στα συγκεκριμένα άρθρα και λέει με νόημα στο τέλος της ανακοίνωσης του «Μπράβο στον Πρωθυπουργό που πρότεινε στα κόμματα να αφήσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».



ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: «Αντάρτικο» Μιχελογιαννάκη Στον ΣΥΡΙΖΑ – «Γιατί Να Αναθεωρηθεί Το Αρ. 3 Όταν Στην Ελλάδα Το 95% Είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/11/3-95.html#ixzz5WvU31bjB

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια