Ως το 2025 η Τουρκία θα έχει γίνει πανίσχυρη – Εξοπλιστικό πρόγραμμα 20 δισ. δολ. για τον τουρκικό στρατό





Εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» εξήγγειλε ο Ερντογάν με ορίζοντα το 2025 σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα εξοπλισμού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον Ερντογάν
προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που το ΥΠΕΘΑ απαντούσε με εγκαίνια σε … μονάδα ανακύκλωσης στο στρατόπεδο ‘Παπάγου’.

Κάθε μήνα παραδίδονται όπλα με φρενήρη ρυθμό σε όλους τους κλάδους των τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων ενώ εξαγγέλλονται και νέα αμυντικά προγράμματα


Στο πρόγραμμα αυτό αναφέρθηκε αναλυτικά ο ίδιος ο Ερντογάν, σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη, κατά την παράδοση στο Ναυτικό μιας καινούργιας κορβέτας (της τρίτης κατα σειρά κλάσης Ada (πρόγραμμα MilGem).

Ο Ερντογαν υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στους εξοπλισμούς της χώρας του υπερβαίνει το 65%.

«Σήμερα η Τουρκία φτιάχνει ελικόπτερα, άρματα μάχης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποβρύχια, κορβέτες πυραύλους κλπ», υπογράμμισε ο Ερντογάν
στην αποκορύφωση της ομιλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Τουρκικά ΜΜΕ μέχρι το 2023 η Τουρκία προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρώσει την παράδοση στις ένοπλες δυνάμεις της 500 αρμάτων μάχης τουρκικής κατασκευής τύπου ALTAY, 4 κορβετών (κλάση Ada), 6 υποβρυχίων T-214TN, πολλών ελικοπτέρων, μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και πυραύλων με μέγιστο βεληνεκές 180χλμ. SOM-J και Bora με βεληνεκές 280 χλμ.
Διαβάστε Περίεργες παρεμβολές στα πλοία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα 100+16 αεροσκάφη F-35Α/Β, που αναμένονται μέχρι το 2025 και τα παντοδύναμα συστήματα αεράμυνας Ρωσικής κατασκευής S-400, των οποίων οι εργασίες παραγωγής στη Ρωσία προχωρούν ταχύτατα

Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ήδη η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο εγχώριας παραγωγής
αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς το οποίο ονομάζει “SIPER”.

Η πρώτη παράδοση προγραμματίζεται να γίνει το 2021, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα αγοράζει και πυραύλους εδάφους- αέρος S-400 από τη Ρωσία. Ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέλαβε σήμερα πως οι S-400 έρχονται στην Τουρκία το 2019.



pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια