ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ: «Θα εισβάλλω στην Κύπρο και θα τα πάρω όλα» λέει ο Ερντογάν στους Αμερικάνους και απαιτεί ΜΙΣΑ - ΜΙΣΑ τα κοιτάσματα του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ...!!!




Βέβαια το στέλνει εκεί μήπως και τσιμπήσουν και μας πιέσουν να μην κουνηθούμε κι εμείς σαν καλά παιδιά υπακούσουμε; Αλλά για την Σύμμαχο πλέον των Ρώσων τουρκία, τα πραγματα δεν είναι όπως παλιά... Η Δύση θέλει τα κοιτάσματα της Ανατοικής Μεσπογείου και η τουρκία δεν είναι αξιόπιστος διαχειριστής.





Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, αναφέρουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο Ν.Τραμπ για να θέσει υπόψη της αμερικανικής πλευράς το «τουρκικό τελεσίγραφο» στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες ο κ Ερντογάν απαιτεί από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της Κύπρου» (δηλαδή την ε/κ κοινότητα) να δεσμευθεί τώρα εγγράφως για την μοιρασιά μισά (καζάν –καζάν) των πόρων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και η συμφωνία αυτή να κατατεθεί στον ΟΗΕ.

Διαφορετικά αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η Τουρκία «θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να καταλάβει και άλλα κυπριακά εδάφη» ώστε ουδείς να μπορεί να αμφισβητήσει την ίση μοιρασιά των πόρων στη νήσο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες το Στέητ Ντηπάρτμεντ σε δήλωση του ανέφερε ότι:

«Η πολιτική των ΗΠΑ για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακροχρόνια και δεν έχει αλλάξει.

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην ΑΟΖ της.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του θα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης..»

Μόνο που η τουρκία αρνείται ακόμη και αυτό το άδικο "ισομερώς" των Αμερικάνων και απαιτεί ή μάλλον καλύτερα απειλεί ότι με τον τσαμπουκά θα πάρει όσο γουστάρει από το μισό εως ολόκληρο... Ας κοπιάσει όποτε γουστάρει...
https://www.stoxos.gr/2018/10/blog-post_5202.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια