Ο ανθός της λίμνης – Η ταινία για τον Μακεδονικό αγώνα που εξαφάνισαν οι απάτριδες (βίντεο)





Ο ανθός της λίμνης – Ταινία του 1999 σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά

Μακεδονία, Καστοριά, αρχές του 20ου αιώνα. Ένας φτωχός έλληνας ψαράς, ο Αποστόλης, πασχίζει καθημερινά για να θρέψει την πολυμελή οικογένειά του και υφίσταται καρτερικά την αδυσώπητη καταπίεση των Τούρκων.







https://youtu.be/JtJM7nYW_h4

Ο ιχθυέμπορας Χασάν αποφεύγει συστηματικά να τον πληρώσει και όταν πιέζεται γι’ αυτό τον καταδίδει για ανταρσία. Ο μεγαλύτερος γιος του Αποστόλη, ο Χρήστος, που τον βοηθά στο ψάρεμα, ανακαλύπτει σ’ ένα παρακείμενο χαμόσπιτο της λίμνης έναν λαβωμένο κι αποκομμένο από την ομάδα του Μακεδονομάχο αγωνιστή, και νιώθει να ξυπνά μέσα του η λαχτάρα της ελευθερίας.


Φροντίζει όσο μπορεί τον πληγωμένο και προσπαθεί, ανεπιτυχώς όμως, να τον βοηθήσει με τη συνδρομή του παππού του. Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσά τους είναι καθ’όλα άδολη και ειλικρινής αλλά, όταν η πληγή του αγωνιστή κακοφορμίζει κι εκείνος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, ο Χρήστος αρπάζει το όπλο και τη χλαίνη του, και βγαίνει στο κλαρί.

Είναι αποφασισμένος να πολεμήσει τον κατακτητή και να αγωνιστεί για τη λευτεριά.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο γνωστός από τον ρόλο του «Παύλου Μελά», Λάκης Κομνηνός. Ενώ ο Βαγγελης Μουρίκης δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεί ως τραυματισμένος Μακεδονομάχος. Τους πλαισιώνουν οι Γιάννης Κάσδαγλης, Εύρη Σωφρονιάδου, Κατερίνα Μουτσάτσου, Γιάννης Ιωάννου, Άκης Μαχαίρας, Μιχάλης Γιαννάτος.


Η ταινία τιμήθηκε με Διάκριση Ποιότητας από το ΥΠΠΟ.

Δείτε την ταινία




https://youtu.be/hpFuW-mxnLk




ΠΗΓΗ





Το διαβάσαμε από το: Ο ανθός της λίμνης – Η ταινία για τον Μακεδονικό αγώνα που εξαφάνισαν οι απάτριδες (βίντεο) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/blog-post_400.html#ixzz5TLKxplxq

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια