Μητσοτάκης: Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εκλογές






Ας ξεκινήσω με μια εξομολόγηση: Το 2006 αν θυμάμαι καλά, πήρα μια συνέντευξη μαζί με άλλους bloggers, από τον Αλέξη Τσίπρα. Του έκανα δυό ερωτήσεις, ταιριαστές του χαρακτήρα μου, που είναι να....

μπαίνω στην καρδιά του ζητήματος,
ρωτώντας για αυτό που έρχεται πίσω από μια "δέσμευση" ενός πολιτικού. Σημειώστε, πως θεωρώ ότι a priori το 90% των πολιτικών είναι απολύτως παπατζήδες.
Η δεύτερη ερώτηση (την πρώτη θα σας τη διηγηθώ άλλη φορά) λοιπόν ήταν "τι θα κάνεις με την αναγνώριση της Παλαιστίνης;" και ενώπιον όλων απάντησε τις γνωστές αριστερίστικες μπούρδες περί αναγνώρισης.
Στο τέλος, έγινε μια ψιλοδεξίωση (οι οργανωτές της συνέντευξης μας κέρασαν χυμούς και τυροπιτάκια) και όταν μείναμε οι δυό μας, τον ρώτησα ωμά "σοβαρά τώρα ρε Αλέξη, θα πας κόντρα στους εβραίους;". Ο Αλέξης χαμογέλασε και με κοίταξε με σαρδόνιο ύφος σαν να μου ΄λεγε "καλά μαλάκας είσαι; άσε τι λέω δημόσια".

Τότε κατάλαβα -και του το ΄πα- ότι θα γίνει Πρωθυπουργός και θα μείνει δεκαετίες στην κορυφή της πολιτικής ζωής του τόπου, αφού ήταν ...μεγάλος παπατζής και αυτοί κερδίζουν στην πολιτική.
Γι' αυτό και του ΄κανα δεκάδες φορές πλάκα, από τότε, γράφοντας για την αναγνώριση της Παλαιστίνης, κάτι που φυσικά και δεν θα έκανε κανείς έλληνας πολιτικός και όλοι αντιλαμβάνεστε γιατί. Επειδή οι εβραίοι δαγκώνουν, δεν αστειεύονται. Μαλακίες μπορείς να λες όταν είσαι στο 3%, αλλά αν κυβερνάς και κάνεις τη μαλακία που έλεγες, θα σε κυνηγάνε μέχρι να παγώσει η Κόλαση και μέχρι 100ης γενιάς! Τόσο απλά, τόσο ωμά, τόσο χωρίς ταμπού.

Το ίδιο θα ρωτήσω -εκ του μακρόθεν αυτή τη φορά- τον Κυριάκο: "Σοβαρά τώρα, θα πας κόντρα στους Αμερικανούς ;

Β.Π.



«Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ είναι να γίνουν εκλογές προτού η συμφωνία κατατεθεί στην Βουλή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κεφαλονιά.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη συμφωνία επιζήμια για τη χώρα λέγοντας για ακόμη μία φορά ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να την ψηφίσει.
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ
δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» υποστήριξε.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με τις εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στις πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό, αλλά και συνολικά το κυβερνητικό έργο.
Σχολίασε επίσης ότι η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία «δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια