Τέλος τα ψέματα! Η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται στη Βουλή. Ποιοι θα την ψηφίσουν;







Τελείωσαν τα ψέματα! Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, μετά την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων και τις 80 κοινοβουλευτικές ψήφους, που συγκέντρωσε η Αναθεώρηση του Συντάγματος


Αν ο αριθμός 80 επαναληφθεί και στις άλλες
δύο ψηφοφορίες (που είναι και το πιθανότερο), τότε «η μπάλα θα έλθει στη δική μας μικρή περιοχή», για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρική ορολογία.

Με δεδομένο ότι ο κρίσιμος χρόνος θα είναι μάλλον ο Φεβρουάριος ή ο Μάρτιος του 2019, το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και τα επιτελεία των κομμάτων, ξεκίνησαν ήδη την «κοινοβουλευτική αριθμητική»

Από καιρό κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως επίσης υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για την κυβέρνηση αν τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτήν, δήλωσε προχτές ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης,
επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά παλαιότερες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Δεδομένη θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφιση της συμφωνίας με τουλάχιστον 154 βουλευτές.

Έχουν τοποθετηθεί ήδη κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές, παλαιότερα και σήμερα, στην ομάδα των οποίων στηρίζεται η κυβέρνηση.

Πού στηρίζεται η κυβέρνηση

Όσον αφορά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και με βάση τις δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα λάβει τις 145 θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τη θετική ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα που είναι υφυπουργός της κυβέρνησης.

Τις θετικές ψήφους του Θανάση Παπαχριστόπουλου και της Ελενας Κουντούρα, η οποία με ανάρτηση της στο Twitter ανέφερε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση, διαφοροποιούμενη έτσι από την θέση των ΑΝΕΛ κατά της συμφωνίας, του Σπύρου Δανέλλη, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιώργο Μαυρωτά και του Σπύρου Λυκούδη από το Ποταμι και του ανεξάρτητου Χάρη Θεοχάρη.
Διαβάστε Σάββας Καλεντερίδης - Φόβος για νέα Ιμια

Το άθροισμα αυτών των
βουλευτών που αμέσως ή εμμέσως έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών φτάνει τους 153. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν και άλλες «εκπλήξεις» ακόμη και από τους ΑΝΕΛ.

Όλα αυτά βέβαια χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός ο οποίος και διαφωνεί.. Ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από το κοινοβούλιο από Παμμακεδονικές οργανώσεις και συλλόγους!
https://hellas-now.com/telos-ta-psemata-i-symfonia-ton-prespon-erchetai-sti-voyli-poioi-tha-tin-psifisoyn/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια