ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Το τελευταίο αμάρτημα του Ν.Κοτζιά: Έδωσε στη Τουρκία τα δικαιώματα ΑΟΖ της… ανατολικής Κρήτης!





Με μία τουρκική παρανομία παγκόσμιας πατέντας- για την οποία είχε πολλαπλώς προειδοποιήσει μέσα στο 2018 τον παραιτηθέντα Έλληνα ΥΠΕΞ, ο οποίος ουδόλως αντέδρασε- η Τουρκία επιχειρεί τώρα εμπράκτως με συνεχείς αεροναυτικές ασκήσεις και επιστημονικές έρευνες να αποκτήσει δικαιώματα πάνω στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, εξουδετερώνοντας την ΑΟΖ του Καστελόριζου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Τουρκία να εγείρει δικαιώματα της και νοτιότερα του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ και να επιμένει ότι δεν μπορεί να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου χωρίς τη συμμετοχή της Αγκύρας. Θέση αυτή την οποία η Τουρκία κάνει πράξη από σήμερα εξαγγέλλοντας έρευνες υδρογονανθράκων 230νμ βορείως της Αλεξάνδρειας.


Η παγκόσμια πατέντα της τουρκικής παρανομίας έγκειται στο γεγονός ότι η Άγκυρα με το έτσι θέλω έχει… μετατοπίσει νοτιοδυτικά τα όρια του FIR Κων/λης, (τo οποίο σύμφωνα με την σχετική απόφαση του ICAO 1950 ορίζεται από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας).

Επομένως με την μετατόπιση των ορίων του FIR Κωνσταντινούπολης νοτιοδυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών και τη διεθνή θάλασσα, η Τουρκία… επεκτείνει μονομερώς και παρανόμως την τουρκική επικράτεια και κυριαρχία της νοτιοδυτικά, σε βάρος της Ελλάδας η οποία ουδέποτε μέχρι αυτή την στιγμή αντέδρασε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας στην περιοχή κατά 36νμ εξαφανίζει την ελληνική ΑΟΖ Ρόδου- Καστελόριζου ακόμα και της Αν. Κρήτης, με αποτέλεσμα η Τουρκία να ισχυρίζεται – εμπράκτως πλέον- ότι η υφαλοκρηπίδα της φτάνει μέχρι τα δυτικά οικόπεδα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και μέχρι την ΑΟΖ
της Αιγύπτου. (βλέπε σχετικά δημοσιεύματα και χάρτες στο pronews.gr στις 21 Σεπτεμβρίου, 9 Οκτωβρίου).

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους 4 φορές η Τουρκία έριξε προειδοποιητικές βολές στην Αθήνα, εκδιώκοντας από την περιοχή του Καστελόριζου (κατά σειρά τον Α/ΓΕΣ, τον υπουργό Κουρουμπλή τον πρωθυπουργό και προσφάτως την υφυπουργό Άμυνας κα Κόλλια), χωρίς ποτέ το ελληνικό ΥΠΕΞ και ο παραιτηθείς υπουργός του να εγείρει θέμα.




Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΤΙΜΗ 29,00€

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Σημειώνεται ακόμα ότι εντέχνως και πονηρότατα η Τουρκία σε όλες τις ανακοινώσεις της αναφέρεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και όχι τουρκική ΑΟΖ. (σσ. Εκμεταλλεύεται δηλαδή τα σχετικά άρθρα του Δικαίου της Θάλασσας καθώς το αρ 57 ορίζει ότι η ΑΟΖ δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν των 200νμ από τις ακτές, ενώ το άρθρο76 αφήνει το περιθώριο η υφαλοκρηπίδα να εκτείνεται μέχρι 350νμ από τις ακτές ανάλογα με τις δυνατότητες τεχνικών επιστημονικής έρευνας και εξόρυξης.)

Πρόσφατο παράδειγμα αυτής της τουρκικής τακτικής είναι η ΝΟΤΑΜ Α4985/18 για την εκτέλεση στρατιωτικής άσκησης από 16-19 Οκτωβρίου και μέχρι ύψους 25.000 ποδών σε περιοχή μεταξύ Ρόδου- Καστελόριζου, την οποία προσδιορίζει με συντεταγμένες. Στην τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4985 επισημαίνεται ακόμα ότι η περιοχή της άσκησης βρίσκεται στο FIR Κωνσταντινούπολης και ότι η εναέρια κυκλοφορία στην περιοχή αυτή θα είναι απαγορευμένη (κλειστή) λόγω της τουρκικής άσκησης.

Η συγκεκριμένη τουρκική άσκηση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής τόσο για τους σκοπούς της Άγκυρας που εξυπηρετεί, όσο και για τη συμπεριφορά και αντιδράσεις της Αθήνας.

*Η Άγκυρα μονομερώς «έσβησε» το ισχύον από το
1958 νόμιμο, εγκεκριμένο από τον ICAO και συμφωνημένο και από την Τουρκία ανατολικό όριο των FIR Αθηνών- Κωνσταντινούπολης (3605Ν-30000Ε) – στον χάρτη η μπλε κουκίδα- και «θυμήθηκε» το προηγούμενο όριο του 1950 (35555Ν- 30000E -στο χάρτη με κόκκινη κουκίδα.



Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θρασύτατα και μονομερώς παραβιάζει απολύτως τη Σύμβαση του Σικάγο διότι ένα μεγάλο μέρος της περιοχής της άσκησης (με κόκκινο χρώμα στο χάρτη) κείται εντός του FIR Αθηνών.

Το νόμιμο, εγκεκριμένο και ισχύον όριο των FIR Αθηνών- Κωνσταντινούπολης είναι αυτό που καταλήγει στη μπλε κουκίδα ανατολικά του Καστελόριζου. (Αρχικά, το 1950 στον ICAO τα όρια των FIR Αθηνών- Κων/λης από τις εκβολές του Έβρου ορίστηκαν από τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας (χωρικά ύδατα της Τουρκίας και μέση γραμμή) και κατέληγαν νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στην κόκκινη κουκίδα με συντεταγμένες 35555Ν- 30000 E. Όμως, λόγω πολλαπλών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, το 1958 ο ICAO και με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας μετατόπισε την κατάληξη των FIR Αθήνας – Κωνσταντινούπολης σε νέες συντεταγμένες 3605Ν-30000 Ε (μπλε κουκίδα).

Με αυτήν την άσκηση η Τουρκία δημιουργεί μια παγκόσμια πατέντα παρανομίας διότι, με την μονομερή παράνομη μετατόπιση του FIR Κωνσταντινούπολης νοτιοδυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών και τη διεθνή θάλασσα δημιουργεί… 36νμ χωρικά ύδατα (σσ. δεδομένου ότι η απόσταση της νότιας πλευράς της περιοχής (με κόκκινο χρώμα) απείχε από τις τουρκικές
ακτές 36νμ), ξεφτιλίζοντας τον ΟΗΕ αφού η Σύμβαση της Θάλασσας επιτρέπει χωρικά ύδατα μέχρι 12νμ.

Ο ουσιαστικός όμως λόγος αυτής της παρανομίας με παγκόσμια πατέντα είναι ότι η Τουρκία εστιάζει στην απόκτηση δικαιωμάτων επι της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, δεδομένου ότι εξουδετερώνει επι της ουσίας την ΑΟΖ του Καστελόριζου, με αποτέλεσμα να θέτει δικαιώματα και νοτιότερα του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Την παράνομη αυτή τουρκική θέση την επισημαίνει η Άγκυρα απέναντι στις ελληνικές δηλώσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Η Άγκυρα επιμένει και εμπράκτως αυτές τις ημέρες με συνεχείς ΝΑVTEX και γεωτρήσεις του BARBAROS ότι δεν μπορεί να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου χωρίς τη συμμετοχή της Άγκυρας με το παράνομο αιτιολογικό ότι και η Τουρκία έχει δικαιώματα στην οριοθέτηση.

*Αν όμως οι παρανομίες και οι στόχοι της Τουρκίας είναι εμφανέστατοι, άλλο τόσο μυστηριώδεις και δυσδιάκριτες είναι οι κινήσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ και του παραιτηθέντος υπουργού. Διότι:

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4985 εκδόθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018/07:18.

Η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ είχε το ολιγότερο την διεθνή υποχρέωση να εκδώσει άμεσα, την ίδια ημέρα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 την απαντητική ελληνική ΝΟΤΑΜ διότι η Τουρκία εντάσσει ένα μεγάλο τμήμα της
περιοχής εντός του FIR Αθηνών… στο FIR Κων/λης και το καθιστά τουρκική κυριαρχία. Όμως για την ασφάλεια και όχι μόνον των αεροναυτιλομένων, η Ελλάδα έχει αναλάβει αποκλειστικές διεθνείς υποχρεώσεις ελέγχου μέσα στο FIR Αθηνών. Έτσι η ΥΠΑ και πρωτίστως το ΥΠΕΞ (σσ με τον παραιτηθέντα υπουργό να έχει λόγο ακόμα και στη διατύπωση των ελληνικών ΝΟΤΑΜ) προκειμένου να είναι συνεπείς στις διεθνείς υποχρεώσεις και για την προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων όφειλαν να αντικρούσουν και να απαντήσουν άμεσα, την ίδια ημέρα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 στην τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4985.

Η Αθήνα δεν αντέδρασε αμέσως. Για την ακρίβεια αντέδρασε έναν ολόκληρο μήνα αργότερα στις 11 Οκτωβρίου 2018 με δύο ελληνικές ΝΟΤΑΜ Α2788 και Α2794.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ολόκληρος ο κόσμος για έναν ολόκληρο μήνα να γνωρίζει μόνον την τουρκική θέση, με την Άγκυρα να κατοχυρώνει διεθνώς την περιοχή της άσκησης ως τουρκική επικράτεια και την Αθήνα να απεμπολεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και τα εθνικά συμφέροντα στην περιοχή αυτή του Καστελόριζου. Και τούτο διότι η σιωπή
– μη αντίδραση- μη απάντηση της Ελλάδας ισοδυναμεί με σιωπηλή αποδοχή και νομιμοποίηση των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων.

Όμως και οι καθυστερημένες κατά ένα μήνα απαντητικές ελληνικές ΝΟΤΑΜ έκρυβαν ακόμα αρνητικότερες εκπλήξεις.

Και τούτο διότι η Αθήνα αποδέχεται και συμφωνεί με την Άγκυρα… στην επιστροφή των ορίων των FIR Αθήνας – Κων/λης πίσω στην απόφαση του ICAO του 1950 (με συντεταγμένες 35555N -30000E, απεμπολώντας η ίδια ,την ισχύουσα μέχρι τώρα απόφαση του ICAO του 1958 με συντεταγμένες 3605Ν- 30000 Ε. Χαρίζοντας δηλαδή μέσα σ αυτήν την τόσο κρίσιμη περιοχή του Καστελόριζου 10νμ στην Τουρκία- που αμέσως τα μετέτρεψε σε τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.

Οι δύο καθυστερημένες απαντητικές ελληνικές ΝΟΤΑΜ κήρυξαν την τουρκική άσκηση άκυρη. Ωστόσο η Άγκυρα απάντησε αστραπιαία και με τις αγγελίες Α5699 και Α5709 δήλωσε διεθνώς ότι το σύνολο της περιοχής της τουρκικής άσκησης βρίσκεται μέσα στο FIR Κων/λης,
(δηλαδή σε τουρκική κυριαρχία) και ακόμα ότι η άσκηση θα γίνει κανονικά. Η Άγκυρα ακύρωσε βεβαίως και τις δύο ελληνικές ΝΟΤΑΜ και επισήμανε διεθνώς ότι οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ παραμένουν σε ισχύ και δεν ασχολείται με τις αντίστοιχες ελληνικές.

Η Αθήνα μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει απατήσει στις απορριπτικές τουρκικές ΝΟΤΑΜ με αποτέλεσμα το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να γνωρίζει μόνον την τουρκική θέση, αλλά και την ελληνική μουγκαμάρα.

pronews.gr
https://katohika.gr/ellada/apokleistiko-to-teleftaio-amartima-tou-n-kotzia-edose-sti-tourkia-ta-dikaiomata-aoz-tis-anatolikis-kritis/?fbclid=IwAR0g8Y8uKmCqT9TIjUMLMyN7ec83J6KRok9OxIiVLz_HRU823tPY1SqV5qg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια