Έτοιμη και δεύτερη Ελληνική φρεγάτα απέναντι στο Μπάρμπαρος






Σε εγρήγορση είναι το Πολεμικό Ναυτικό απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα στην Μεσόγειο. Έτοιμη να στείλει και δεύτερη φρεγάτα η Ελλάδα.


Πιο συγκεκριμένα,
η πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο με την αποστολή του ερευνητικού πλοίου RV BARBAROS HAYREDDIN PASA (IMO: 9538103) στην Κυπριακή ΑΟΖ καθώς και σε τμήμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει θέσει το Πολεμικό ναυτικό σε ετοιμότητα.

Όπως είναι γνωστό η ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς (F-466) κλάσης S, βρισκόταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στις ακτές του Λιβάνου στην αποστολή«UNIFIL» του ΟΗΕ.

Το πλοίο μετά
την ολοκλήρωση της αποστολής του, προσέγγισε το τουρκικό πλοίο RV BARBAROS HAYREDDIN PASA τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου από το οποίο ζήτησε να απομακρυνθεί από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα στην οποία είχε εισέλθει.

Σημειώνεται, ότι το RV BARBAROS HAYREDDIN PASA την προηγούμενη ημέρα, 17 Οκτωβρίου βρισκόταν 94,60 ναυτικά μίλια δυτικά από την Πάφο της Κύπρου, στα σύνορα των οικοπέδων 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ, σε απόσταση 25 μιλίων από τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνοδεύεται από την τουρκική φρεγάτα TCG Giresun (F-491) γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει περεταίρω ένταση.

Λόγω της καταστάσεως αυτής το Πολεμικό Ναυτικό έχει ενισχύσει το προσωπικό του αριθμητικά στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΣΔΑΜ, γεγονός που συμβαίνει είτε κατά την διάρκεια μεγάλων Εθνικών ασκήσεων, είτε σε περιπτώσεις όπου αναμένεται ένταση με την Τουρκία.

Επιπλέον,
σε επιφυλακή και έτοιμη να προστρέξει σε άμεση υποστήριξη της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς (F-466) βρίσκεται ακόμη μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία περιπολεί στην περιοχή του Καστελόριζου, ενώ ακόμη ένα πλοίο πρόκειται να αποπλεύσει τις επόμενες ημερες από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να αντικαταστήσει την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς (F-466) στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο.
Πηγή
https://hellas-now.com/etoimi-kai-deyteri-elliniki-fregata-apenanti-sto-mparmparos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια